SOKOL MEZICE - RK KAFKI PŘEROV

15.05.2022 13:10

7. kolo (15. 5. 2020)

Sokol Mezice - RK Kafki Přerov   1 : 5 (0 : 0)

   V 7. kole zavítal do Mezic obhájce mistrovského titulu RK Kafki Přerov. Rozdíl šesti příček v tabulce 1. ligy a také vzájemná bilance předurčoval do role favorita jednoznačně mužstvo z Přerova. Mezice se ovšem chtěly vzepřít veškerým papírovým předpokladům a na tento duel se pečlivě připravily. Mediální boom kolem změny trenéra na mezické lavičce byl jedním z taktických prvků pro dnešní zápas. Hlavním tahem pro úspěch mělo být ovšem nasazení nejsilnější možné sestavy, ve které se vůbec poprvé objevili bok po boku fotbalová dvojčata Přikryl - Hladík. Hosté přijeli, dle svých slov, v ne úplně silnějším složení, ale i tak jejich šíře kádru je tak obrovská, že na každém postu disponují velmi kvalitními hráči, kteří tvoří Top team.

   Do utkání jsme šli s jasnou taktikou a hlavně s předem nachystaným plánem. Opatrnější úvod z obou stran přecházel pozvolna do otevřenější partie, kde ústředními postavami byli golmani. Více práce měl na začátku hostující Pavlík, ale mezičtí snajpři na něj nevyzráli. To na druhé straně pomaličku začínalo velké představení našeho "Páva". Hrálo se bez branek, ale utkání mělo náboj a publikum čekalo, kdy přijde na řadu i nějaké to fotbalové koření - góly. My jsme skvěle plnili taktické pokyny a tak dílčím úspěchem byl pro nás poločasový stav 0:0.

   Vše podstatné se odehrálo ve druhé půli. Ve 35. minutě se vyplatila důslednost Filipu Přikrylovi, který přelstil golmana Pavlíka obloučkem a Mezice vedly 1:0. Naše těsné vedení držel dlouho famózní Jindra Gřešíček, který svými zákroky přiváděl hráče ve žlutých dresech až k nevěřícnosti. Kafki se téměř čtyřicet minut nemohly prosadit, pak ale zvedl jejich prapor ten nejpovolanější, kapitán Pola a střelou bodlem překonal mezického fantoma - 1:1. Ještě jednou jsme mohli jít do vedení, leč Hladíkův pokus se otřel pouze o tyč. Ve 44. minutě přišel klíčový okamžik zápasu. Do našeho vápna se prodral Mánek a jelikož jeho nohu trefil mezický golman dříve než míč, nařídil dnes velmi přesný sudí Říha pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Kaďorek a otočil stav na 1:2. I když jsme se snažili ve zbytku zápasu s výsledkem něco udělat, byly to hosté, kteří dávaly góly. Naše nedotažené akce se měnily ve smrtící brejky Kavek a ty zkušeně trestaly. Ještě třikrát musel nebohý "Páv" vytahovat balon ze své branky a tak z toho byla nakonec až příliš krutá prohra 1:5.

   Mezice pojaly tento zápas opravdu zodpovědně a s favoritem dlouho držely krok, nicméně v konečném součtu byl vítězem opět tým z Přerova. A touto výhrou se posunul na průběžné třetí místo v tabulce. Sluší se ocenit v tomto utkání i fair-play hru na obou stranách a také kvalitní výkon rozhodčího. Negativní bilance Mezic s Kafkami tedy pokračuje, ale tentokrát byla šance na úspěch hodně blízko. Není však nutno, aby se brečelo a je potřeba brát vše s nadhledem a jít vstříc dalším výzvám. Ta následující čeká Sokol Mezice ve čtvrtek 19. 5., kdy poměříme síly s nováčkem soutěže, týmem Galacticos Olomouc.

 

Branky (nahrávky) : Přikryl (Zdráhal)     - 1:0

 

Sestava : Gřešíček - Malý, Hudeček, Zdráhal(C), Škrabal, Červínek, Mrtýnek J., Přikryl, Hladík

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH