SOKOL MEZICE - RK KAFKI PŘEROV

13.10.2019 14:49

7. kolo (13. 10. 2019)

Sokol Mezice - RK Kafki Přerov   3 : 7 (2 : 3)

Branky: 14´ Gřešíček (Malý), 26´ Mrtýnek (Přikryl), 35´ Přikryl -  24´,40´ a 47´ Bajer , 1´a 37´ Pola , 6´ a 60´Buček 

Sestava: Škurek - Přidal, Škrabal, Gřešíček, Malý, Látal (C), Přikryl, Mrtýnek,

Diváci: 40

Hráč utkání: Látal Jiří

         Jednoho z vážných aspirantů na zisk mistrovského titulu v letošním ročníku hostili Mezice v rámci posledního hracího dne sedmého kola. Hosté, jejichž dostavení se k utkání bylo na poslední chvíli, si přijeli jednoznačně pro dva body.

         Hned v první minutě z první střely na bránu skórovali, když z rohového kopu Pola na zadní tyči z voleje mířil přesně – 0:1. Nepodchycený vstup do utkání hosté využili o dalších 5 minut později po rychlém útoku dvojice Pola – Buček – 0:2. Po inkasovaných brankách se Mezice snažili dostat do hry, což se povedlo až po čtvrt hodině hry, kdy špatně odvrácený míč hostů L. Malý posunul na Jindru Gřešíčka a ten z otočky snížil na 1:2. Mezice se dál snažili o vyrovnání, a však šest minut před koncem ukázal hostující Bajer svoji fotbalovost, když v rohu hřiště obehrál dva mezické hráče a do protipohybu padajícího Škurka poslal Kafki znovu na dvoubrankového vedení – 1:3. Mezice ale dokázali bleskově reagovat a dvě minuty na to vyslal F. Přikryl do dobré šance Jirku Mrtýnka, ten sám před gólmanem zachoval chladnou hlavu – 2:3. Do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení hostů a nebylo zdaleka nic rozhodnuto. Mezice chtěli dál hrát aktivně a pokusit se utkání zvrátit na svoji stranu.

         Úvod druhé půle pak patřil právě domácím, po pěti minutách hry vystihl Filip Přikryl špatnou rozehrávku hostí a srovnal stav utkání – 3:3. Následně přišla zřejmě zlomová část utkání. Mezice měli dvě jasné brankové příležitosti, avšak nedokázali dostat míč do sítě. Na druhé straně tak přišel trest, nejprve Pola v sedmatřicáté minutě svým druhým gólem v utkání skóroval na 3:4, dvě minuty na to přidal svou druhou branku i Bajer 3:5, tentýž hráč pak ve čtyřicáté sedmé minutě zkompletoval hattrick - 3:6 a o osudu utkání tak bylo rozhodnuto. Přestože měly Mezice několik slibných šancí, nedokázaly je proměnit. Na druhé straně pak Buček v závěru celého utkání ještě upravil na konečných 3:7.

         Utkání, ve kterém předvedly Mezice dobrý a bojovný výkon, nakonec k bodům nevedlo. Hosté totiž velmi efektivně a zkušeně trestali chyby v obraně a, až na úvod druhé půle, měli utkání pod kontrolou.

        

         Následující utkání odehrajeme ve čtvrtek v 19,15 ve Slavoníně proti FC Chelsea.