SOKOL MEZICE - REAL HDO

29.09.2019 14:12

5. kolo (29. 9. 2019)

Sokol Mezice - Real HDO   6 : 4 (3 : 1)

  Napravit si reputaci po minulém týdnu, kdy na hřišti úřadujícího mistra utrpěli Mezice hořký debakl 2:8, jsme chtěli proti Realu HDO, který měl za úvodní čtyři kola stejný bodový zisk jako my. Nelehký úkol proti kvalitnímu soupeři, který se poprvé v sezóně sešel v plném počtu, včetně Tomáše Janotky, který ještě nedávno běhal po prvoligových trávnících Fortuna ligy. Aby měli mezičtí naději na úspěch v tomto utkání, bylo nutné, aby se vrátili k poctivé, trpělivé defenzivě přecházející do rychlých protiútoků. V pozici registrovaného hráče tentokráte nastoupil Honza Hladík. 

   Od začátku utkání se mezickým dařilo bránit a nepouštěli hosty do šancí. Naopak hned z prvního brejku jsme šli do vedení, když M. Herold přihrál Honzovi Hladíkovi, který si navedl míč na střed a prostřelil hostujícího brankáře - 1:0. Chvíli po první vstřelené brance přišel první exkluzivní zákrok V. Outraty, který dokázal chytit stoprocentní gól hostujícího Kryla, jenž dostal míč před prázdnou bránu. Ve vyložené šanci pak díky skvělému zákroku mezického brankáře neuspěl. V deváté minutě přišla další rychlá šance, ve které se ocitl Milan Herold  a po přihrávce J. Látala tváří tvář golmanovi uklidkl míč pohotově do brány - 2:0. Ve třinácté minutě zvýšili Mezice po ose J. Gřešíček - Honza Hladík již na 3:0. Hosté ale nesložili zbraně a po chvíli snížili na 3:1 zásluhou kapitána Šebesty. Mezice dále hrozili z brejků, avšak do poločasu už branku nepřidali, když zahodili dvě velmi slibné příležitosti, kdy nejprve J. Látal z bezprostřední blízkosti orazítkoval pouze břevno, následně pak J. Mrtýnek v podobné situaci poslal míč nad bránu. První půle tak skončila dvoubrankovým vedením domácích.
  Ve druhé půli šly Mezice díky náskoku se stejnou taktikou, kdy trpělivě čekali na první šanci. Jenže s první vážnou akcí přišli hosté, pěkně zakombinovali a hasit musel nadvakrát V. Outrata. Chvíli na to vytáhl V. Outrata další ze zákroků snů, když střelu do protipohybu vytáhl rychlým reflexivním zákrokem nad bránu. Tlak hostů však utišil Milan Herold, jenž si sběhl na roh J. Hladíka, obtočil se kolem brankáře a zvýšil na 4:1. Hosté ale stále chtěli hrát a ve čtyřicáté sedmé minutě vystřelil Najman kontaktním gólem potencionální naději na bodový zisk - 4:2. Následně pak hosté šli do rizika vysunutím brankáře do pole. To však Mezice ztrestali hned dvě minuty na to, kdy Jindra Gřešíček vystihl rozehrávku a trefil odkrytou bránu 5:2. Hosté se ale stále snažili o kontaktní gól, což se podařilo potrestat o další dvě minuty později. Opět vystihnutá rozehrávka, J. Hladík předal do lepší pozice Jirkovi Látalovi, který uklidil míč do odkryté brány 6:2. Jenže hosté si rozhodně nepřijeli pro příděl a jejich snaha udělat něco z výsledkem byla neúprosná. Šest minut před koncem korigoval Dosoudil na 6:3. Tři minuty před koncem dokonce hosté přidali i čtvrtý gól, když se prosadil Kryl 6:4. Dramatický závěr další branku přihlížející čtyřicítce fanoušků nepřinesl a Mezice si tak připsali důležité vítězství a dva body a v tabulce poskočili o dvě příčky výše.
  Následující utkání odehrají Mezice ve středu ve 20,15, kdy nás bude hostit SK Véska, která má v letošním ročníku zatím rozpačitý úvod a sérii čtyř porážek v řadě.

Branky (nahrávky) : Hladík (Herold)        - 1:0

                                   Herold (Látal)         - 2:0

                                   Hladík (Gřešíček)    - 3:0

                                   Herold (Hladík)        - 4:1

                                   Gřešíček                   - 5:2

                                   Látal (Hladík)           - 6:2 

 

Sestava : Outrata - Přidal, Látal (C), Malý, Gřešíček, Mrtýnek, Herold, Hladík

 

Diváků : 40

 

Událost : Milan Herold vstřelil svůj 150 soutěžní gól za Sokol Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : OUTRATA VÁCLAV