SOKOL MEZICE - REAL HDO

30.09.2018 13:38

6. kolo (30. 9. 2018)

Sokol Mezice - Real HDO   7 : 0 (4 : 0)

   Trápící se Mezice nastupovali do utkání 6. kola proti nejúspěšnějšímu týmu historie MF Olomouc a aktuálně pátému celku tabulky Realu HDO s nulovým bodovým kontem, ale též s vírou, že každá série má svůj konec. Naše série pěti proher od začátku sezony byla vůbec tou nejhorší za 23 let existence klubu. Navíc jsme se museli vypořádat s absencí vykartovaného M. Herolda a na poslední chvíli nám vypadla výpomoc registrovaného hráče. Na druhou stranu byla ukončena nepříjemná sága okolo působení J. Látala v mezickém dresu a tak se toto jméno opět objevilo na soupisce Sokola Mezice. Celek HDO nepřivezl do Mezic ani jednu ze svých registrovaných akvizic a zápas odehrál pouze se dvěma muži na střídání.

   Proměna mezického mužstva v rozmezí pouhých devíti dní byla nevídaná. Snad jen banální řečnická otázka zápasu přihlížejícího řídícího nákelské školy, co znamenají písmena P. S. na našich nových dresech, nám vlila energii a hrdost, že hrajem i za tyto iniciály. Tristní výkon proti olomouckým Křídlům vystřídal dnešní skvěle odehraný mač. Vše nastartovala úvodní čtvrthodina, ve které jsme po gólech Davida Červínka, Jirky Mrtýnka a Jindry Gřešíčka šli lehce do tříbrankového vedení. Hosté působili zcela bezradně a v první půli de facto neohrozili naši bránu. Pro větší klid jsme přidali z kopačky Jindry Gřešíčka před poločasem ještě čtvrtý úder.

  Druhé dějství HDO ve snaze s výsledkem trochu pohnout vsadilo na hru s vysunutým golmanem. Tento tah jim ale vůbec nevycházel a naše zformovaná obrana fungovala na jedničku. Navíc jsme početnému publiku předvedli i pár krásných kombinačních akcí. Na konci dvou takovýchto situací byl David Červínek, který dovršením hattricku posunul skore na tenisových 6:0. Ke cti týmu hostí je, že i za takového stavu chtěli hrát fotbal, leč vstřelené branky jim, i zásluhou dobře chytajícího J. Škurka, nebylo souzeno. Skore navíc ještě v závěru přikrášlil náš benjamínek Kuba Jedlička sedmým zásahem.

   Až v šestém utkání tedy dosáhl Sokol Mezice na body a navíc po jasném a přesvědčivém vítězství. Vůbec poprvé jsme také (mimo kontumační výhru na jaře) v historii porazili Real HDO. Dobré časy se snad zase vracejí a za dnešní výkon by nám zatleskal i kapitán Křídel :-)

Branky (nahrávky) : Červínek    (Zdráhal)      - 1:0

                                   Mrtýnek     (Látal)          - 2:0

                                   Gřešíček    (Mrtýnek)      - 3:0

                                   Gřešíček    (Škrabal)        - 4:0

                                   Červínek   (Gřešíček)       - 5:0

                                   Červínek    (Škrabal)        - 6:0

                                   Jedlička    (Gřešíček)        - 7:0

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Gřešíček, Látal, Mrtýnek, Červínek, Jedlička, Škrabal

 

Událost : První výhra Sokola Mezice nad Realem HDO v historii !

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH