PERGOLA - SOKOL MEZICE

23.10.2017 18:11

9. kolo (24. 10. 2017)

Pergola - Sokol Mezice   2 : 4 (1 : 1)

   Po necelých dvou týdnech jsme se v rámci 9. kola opět představili na Nových Sadech, kde nám tentokrát byla soupeřem olomoucká Pergola. S aktuálně třetím týmem 1.ligy se naše cesty zkřížily po téměř třech letech, kdy ještě oba celky brouzdaly v druholigových vodách. Na naší soupisce chyběli M. Zdráhal a J. Látal. Na pozici registrovaného hráče jsme pro tento duel využili F. Přikryla.

   Zápas se od začátku hrál ve vysokém tempu a měl ten správný náboj. První vážnější šancí zahrozily Mezice, skvěle se ale vyznamenal golman Pergoly, jenž si však při svém zákroku přivodil menší šrám a musel být ošetřen. Pokračovalo se a o zajímavé akce nebyla nouze. V 16. minutě se prodral do našeho vápna útočník Pergoly a zákrok J. Škurka na něj vyhodnotil sudí Dolanský jako penaltový. Nutno uznat, že správně. Pokutový kop bezpečně proměnil domácí kapitán - 1:0. Z prvního úderu jsme se ale rychle oklepali a ve 22. minutě bylo srovnáno. Trestný kop rozehrál M. Herold na Standu Hudečka  a ten propálil vše co mu stálo v cestě - 1:1. Zbylý čas prvního poločasu se hrál fotbal nahoru - dolů a jen díky skvělým golmanům na obou stranách  se skoro neměnilo.

   Druhé dějství nabídlo vskutku dramatickou zápletku a enkláva našich fans se postupně dostávala do varu. Hrál se atraktivní a bojovný fotbal, který měl navíc naprosto bezchybného arbitra. Miska vah se ve 38. minutě podruhé překlopila na stranu Pergoly. To když domácí kapitán táhlou křížnou střelou dal druhý gól a poslal svůj tým do vedení 2:1. Mezice však nepolevovali, ba naopak náš výkon gradoval. Důležitý gól na 2:2 padl opět po trestném kopu, když J. Mrtýnek ustál souboj v pokutovém území a našel lišácky čekajícího Zdeňka Škrabala, jenž se nemýlil. Navíc jsme nepolevovali, kdežto domácím jakoby docházela štáva. A právě v tento okamžik se uplatnilo známé "jak je důležité míti Filipa". V 50. minutě se k trestnému kopu téměř na půli postavil Filip Přikryl a jeho projektil zastavila až síť v bráně domácích - 2:3. Vzápětí vytasil bravurní zákrok J. Škurek a zhatil tím bodové ambice Pergoly. A když v 54. minutě korunoval náš velmi dobrý výkon opět Filip Přikryl čtvrtou brankou, bylo o vítězi dnešního mače rozhodnuto.

   Navázali jsme tedy jak herně tak i bodově na úspěch z utkání s Beerminghamem. Průběžně se díky bodovému odečtu našeho dnešního soupeře posunem v tabulce na čtvrtou příčku a to asi málokdo čekal. Motivačním faktorem jsou pro nás i lidé, kteří nás jezdí podporovat. A konkretně v dnešním zápase nám jejich přítomnost hodně pomohla. Příštím zápasem bude dohrávka odloženého zápasu s Realem HDO a to 1.11. v Bystrovanech - kdo nejede do Bystrovan, není z Mezic :-)

 

Branky (nahrávky) : Hudeček (Herold)     - 1:1

                                   Škrabal  (Mrtýnek)   - 2:2

                                   Přikryl                       - 2:3

                                   Přikryl                       - 2:4

 

Sestava : Škurek - Přidal, Hudeček, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Přikryl, Červínek, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP

 

Speciální poděkování : Vencovi, Mirovi, Martinovi, Vojtovi, Vlaďce, Verče a Honzovi :-)