SOKOL MEZICE - PERGOLA

14.04.2019 12:48

16. kolo (14. 4. 2019)

Sokol Mezice - Pergola   3 : 3 (1 : 1)

  Šestnácté kolo 1. ligy MFO bylo zakončeno duelem, na jaře dosud neporažených týmů, desátých Mezic a sedmé Pergoly. Hosté přivezli i svůj klenot J. Tögla a doprovod jim dělal též vcelku silný realizační tým. Do naší sestavy naskočili poprvé v jarní části J. Látal, D. Červínek a po 12-ti letech se v mezickém dresu v soutěžním zápase objevil Lukáš Grulich. Vzhledem k navýšenému počtu hráčů a také typu soupeře jsme lehce pozměnili defenzivní pojetí, se kterým jsme úspěšně vzdorovali dvěma předchozím protivníkům.

  Hrál se tak od samého začátku otevřený fotbal, plný velice zajímavých momentů na obou stranách. Zatímco většina akcí Pergoly šla přes jejich špílmachra, naše hra byla založena na pozičním pokrývání prostoru se snahou využít momentu překvapení. Hned třikrát v úvodní desetiminutovce zvonila konstrukce branky mužstva z Olomouce, avšak první změna skore přišla na druhé straně. J. Tögel se několika hbitými kličkami dostal k naší bráně a na zlatém podnosu naservíroval J. Hojgrovi úvodní gól zápasu - 0:1. Vyrovnání poté několikrát viselo ve vzduchu, avšak vždy nám chyběl kousíček štěstíčka. To jsme si vybrali při situaci z dvacáté minuty, kdy nešikovný odkop golmana hostí J. Svozila vystihl Jindra Gřešíček a za svou aktivitu byl odměněn gólem do odkryté brány - 1:1.

   Na druhou půli připravila obě mužstva početné divácké návštěvě vskutku záživnou fotbalovou podívanou. Akce střídala akci, tempo zápasu gradovalo a nechybělo ani to pověstné koření - góly. Podruhé v zápase se ujali vedení hosté a i podruhé to byla práce J. Tögla, jenž tentokrát individuální akci zakončil přesnou trefou sám - 1:2. Ale ve 44. minutě bylo opět srovnáno - Zdeněk Škrabal si navedl míč na střed hřiště a prudkou ranou po zemi srovnal na 2:2. Stále se hrála velmi otevřená partie a i potřetí se překlopily misky vah na stranu Pergoly deset minut před koncem. Opět to byl J. Tögel, který vybojoval míč, utancoval naši obranu a vyzval ke skorování R. Novotného - 2:3. Mezice však nesložily zbraně a snažily se i do třetice vyrovnat. To se také podařilo po rohovém kopu M. Přidala, kdy na správném místě stál Jirka Látal a dopravil míč do brány - 3:3.

   Bojovný, ale velmi férový zápas nabídl množství šancí a dělba bodů je naprosto spravedlivým odrazem tohoto utkání. Spokojeni neodcházeli jen samotní aktéři, ale také obecenstvo, jenž shlédlo velmi kvalitní zápas prvoligové úrovně. Sokol Mezice se po další jarní remíze usazuje na jedenácté příčce, tým Pergoly poskočil na místo šesté. V následujícím kole vyzvem dalšího z kvalitních soupeřů, aktuálně druhé Skunky, kteří zcela jistě větří, že jsme zatím postrachem favoritů!

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček            - 1:1

                                  Škrabal              - 2:2

                                  Látal   (Přidal)    - 3:3

 

Sestava : Škurek - Přidal, Herold(C), Látal, Gřešíček, Grulich, Škrabal, Červínek

 

Událost : Historická bilance  Mezice : Pergola   6 - 1 - 3

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKRABAL ZDENĚK