SOKOL MEZICE - PERGOLA

27.05.2018 15:16

22. kolo (27. 5. 2018)

Sokol Mezice - Pergola   3 : 2 (1 : 1)

  Po dvou kontumačních výhrách nás v rámci 22. kola čekalo utkání proti olomoucké Pergole. Tento nám, z historického hlediska velmi oblíbený soupeř, přivezl do Mezic i svého špílmachra a současnou kometu olomouckého Malého fotbalu J. Tögela. V naší sestavě dnes chyběl registrovaný hráč a také dvojice dlouhodobě zraněných, S. Hudeček a M. Zdráhal.

   Jelikož se obě mužstva v tabulce pohybují v klidném středu, očekával se pohodový zápas, k čemuž přispělo také velmi pěkné počasí. V prvním dějství se dlouho čekalo na nějakou vážnější situaci a v podstatě to spíš vypadalo na přátelský zápas se spoustou gest fair-play. Po první "pitné" přestávce, kterou umožnil sudí Říha se začal rozehrávat míčový kouzelník J. Tögel a dvakrát se ocitl v tváří v tvář našemu golmanovi. Ani v jednom případě mu však nevyšla koncovka a tak udeřilo na druhé straně. Z hloubi naší poloviny se ve 20. minutě rozběhl s míčem po levé straně Jindra Gřešíček, prosvištěl kolem třech protihráčů a předvedl precizní zakončení - 1:0. Jenže za pouhé dvě minuty bylo vyrovnáno. J. Tögel bleskurychle rozehrál rohový kop a střela T. Drába se zastavila až za zády bezmocného J. Škurka - 1:1.

   Druhá půle již měla potřebnou štávu a k vidění byl zajímavý fotbal. Nepříjemnou situací bylo pro Pergolu zranění jejich dirigenta, který se na hřiště sice vracel, ale s částečným sebezapřením. Posléze došlo na ošetřování i na naší straně, kdy po nezaviněné srážce prolil mezické hřiště trochou krve J. Škurek. Ve 46. minutě doslova vykouzlil náš druhý gól Z. Škrabal. Na polovině hřiště podržel míč, počkal na nabíhajícího Jindru Gřešíčka, přihrávku "ala Rosický" načasoval naprosto přesně a náš kanonýr skóroval podruhé - 2:1. Uběhly další tři minuty a Mezice se radovaly potřetí. Balon si zleva navedl D. Červínek, přihrávkou do prázdné vybízel nabíhajícího M. Přidala, tomu však míč ukopl hostující obránce - do vlastní sítě - 3:1. Pět minut před koncem zkusila Pergola power play, kdy J. Tögel si navlékl brankařský dres a tento tah přinesl pro hosty zkorigování stavu na 3:2 z kopačky J. Raiskupa. Navíc to však nestačilo a tak Mezice uhlídaly jednogólové vítězství.

   Hodně dobrý výkon Mezic přinesl další dva body. Jako velmi sympatický a navíc slušný soupeř se prezentovala Pergola, která se propadla aktuálně na sedmou příčku a dnešní výhrou jsme se jí již bodově vyrovnaly. V dalším kole nás čeká derby proti Moravanu Cholina.

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček  (Škurek)    - 1:0

                                   Gřešíček (Škrabal)    - 2:1

                                   vlastní    (Červínek)  - 3:1

Sestava : Škurek - Přidal, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Červínek, Jedlička, Škrabal

 

Událost : Historická bilance s Pergolou : 8 zápasů - 6 výher - 2 prohry.

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH