SOKOL MEZICE - MORAVAN CHOLINA

24.06.2019 04:37

26. kolo (22. 6. 2019)

Sokol Mezice - Moravan Cholina   9 : 2 (5 : 1)

   Poslední jarní utkání nás čekalo na domácím hřišti proti Moravanu Cholina, který v ne příliš stoprocentní kondici přijel pouze s jedním hráčem na střídání. I přesto, že jsme si již v tabulce nemohli nikterak posunout, chtěli jsme v utkání zvítězit a naladit se tak příjemně na pozápasové zakončení sezóny.

  A hned od prvních minut to bylo znát. Již ve druhé minutě přihrál L. Grulich volnému Jirkovi Látalovi, který střelou přes obránce prostřelil i brankáře - 1:0. Dvě minuty na to z rohového kopu D. Červínek oslovil Milana Herolda, jenž šajtlí uklidil míč k tyči - 2:0. Výborný vstup do utkání posléze korunoval ve svém pětistém utkání v páté minutě Michal Přidal, jehož přihrávkou oslovil J. Gřešíček - 3:0. Následoval festival neproměněných šancí a výborných zákroků hostujícího brankáře M. Kouřila. Až v osmnácté minutě se nám podařilo navýšit skóre po přihrávce J. Látala na Jindru Gřešíčka - 4:0. Tentýž hráč pak pět minut před poločasem vypíchl míč hostujícímu obránci, obešel brankáře a z velkého úhlu zasunul míč do odkryté brány - 5:0. Dvě minuty před poločasem hosté snížili, když se na lajně uvolnil D. Otava a naservíroval míč před prázdnou bránu R. Kvasničkovi, pro něhož to byla lehká práce - 5:1.
   Do druhé půle jsme vstoupili poměrně vlažně a nechali hosty si vytvořit několik slibných příležitostí. Až v osmatřicáté minutě nás svojí individuální akcí znovu nakopl Jirka Látal, jenž i tak trochu se štěstím procpal míč mezi nohami cholinského gólmana - 6:1. Dvě minuty na to rychle rozehraný aut na M. Herolda, přihrávka hlavou před bránu na Jindru Gřešíčka, trma vrma - 7:1. Následně na to hosté stihli lehce korigovat stav, kdy M. Kučera pro rychlé kličce pohotově zakončil - 7:2. Na to se nám podařilo odpověď hned v zápětí po sklepnutí D. Červínka na Lukáše Grulicha před bránu - 8:2. Chvíli na to pak J. Látal vybidl dlouhým autem Jindru Gřešíčka, aby se po hlavičkovém souboji s brankářem stal nejlepším střelcem mezického výběru v této sezoně - 9:2. Chvíli poté musela Cholina odstoupit pro nedostatečný počet hráčů (zranění) a utkání tak bylo předčasně ukončeno.
  Poslední utkání jsme tak s přehledem zvládli a završili tak velmi úspěšnou jarní část sezóny, kdy jsme ziskem 16ti bodů poskočili tabulkou a obsadili celkové 9. místo. Letošní sezónu tak můžeme považovat za úspěšnou, neboť po podzimní části jsme byli na nelichotivém dvanáctém místě s devíti body, tedy pouhé 2 body od sestupu.

LG

Branky (nahrávky) : Látal (Grulich)         - 1:0

                               Herold (Červínek)    - 2:0

                               Přidal (Gřešíček)     - 3:0

                               Gřešíček (Látal)       - 4:0

                               Gřešíček                 - 5:0

                               Látal                      - 6:1

                               Gřešíček (Herold)     - 7:1

                               Grulich (Červínek)   - 8:2

                               Gřešíček (Látal)       - 9:2

 

Sestava : Outrata - Přidal (C), Herold, Látal, Škrabal, Grulich, Červínek, Gřešíček

 

Událost : Michal Přidal odehrál soutěžní zápas č. 500 za Sokol Mezice !!!

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH