SOKOL MEZICE - MORAVAN CHOLINA

05.11.2017 16:05

10.kolo (5. 11. 2017)

Sokol Mezice - Moravan Cholina   3 : 3 (2 : 2)

   Po středečním výprasku v Bystrovanech nás v rámci 10. kola 1. ligy čekal domácí souboj proti Moravanu Cholina. Jednalo se tedy o posledního soupeře z mikroregionu Litovelska, tudíž šlo o "derby zápas". Zatímco naše soupiska postrádala pouze J. Látala a F. Přikryla, cholinští přijeli v hodně, ale hodně okleštěné sestavě, a to v počtu 4+1.

   Úvod utkání nenabídl slušně zaplněnému stánku v Mezicích bůhvíjakou fotbalovou selanku a šance se rodily spíše sporadicky. V první vážnější se ocitl po rohovém kopu Z. Škrabal, jeho střela ovšem skončila na tyči. Po dalším rohovém kopu tentokrát již udeřilo. To když se odražený míč dostal k Davidu Červínkovi a ten jej cizelérsky poslal do brány - 1:0. Hosté se ale téměř okamžitě vrátili do hry a to když jejich chytrou kombinaci zakončil gólem na 1:1 L. Faksa. Hra se poté rozkouskovala díky častým faulům, které jako správné verdikty vyhodnocoval dnes naprosto přesný arbirt G. Navrátil. Mezice si vzali zpátky vedení ve 25. minutě, když zblokovanou střelu J. Gřešíčka nasměroval do sítě Standa Hudeček - 2:1. V samotném závěru první půle jsme však zaspali a B. Vymazal šikovným bodlem podruhé srovnal - 2:2.

   Druhý poločas se nesl v bojovném duchu, leč fotbalová kvalita chyběla, a to na obou stranách. Mezičtí měli herně navrch, žel výsledkem byl festival zahozených šancí, které ve značné míře likvidoval skvělý golman P. Mužík. Moravan však také hrozil a to především z rychlých výpadů. Z jednoho takového zvonila tyč mezické svatyně. Ve 46. minutě propadl dlouhý aut až ke kopačkám Milana Herolda a ten potřetí poslal Mezice do vedení - 3:2. Poté jsme několikrát mohli definitivně zlomit odpor pěti cholinských statečných, koncovka byla ale opravdu mizerná. A tak se téměř vyčerpaný soupeř z nenadálé situace dopracoval ke třetí vyrovnávací brance. Kapitán P. Eliáš si zkušeně navedl balon do palebné pozice a prostřelil vše co stálo před ním - 3:3. V závěrečných minutách mohli strhnout vítězství na svoji stranu obě mužstva, špatně provedené standartní situace však již změnu skore nepřinesly.

   Dělba bodů znamená, že v tabulce vzniká mezi osmým a devátým místem šestibodová mezera. A právě na těchto příčkách se usadili dnešní soupeři. V příštím kole nás však čeká těžká zkouška, když našim vyzyvatelem bude ve Slavoníně horký kandidát na titul, tým Galatasaray.

 

Branky (nahrávky) : Červínek    (Hudeček)    1:0

                                   Hudeček    (Gřešíček)    2:1

                                   Herold         (Škrabal)    3:2

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Červínek, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : HUDEČEK STANISLAV