Sokol Mezice - Kovo Dřevo

23.10.2016 13:40

9. kolo (23. 10. 2016)

Sokol Mezice - Kovo Dřevo   2 : 3 (1 : 2)

   V 9. kole přijel do Mezic lídr 2. ligy A, tým Kovo Dřevo. Tento celek je stálicí v soutěžích olomoucké malé kopané již od sedmdesátých let minulého století a stejně jako nás ho předloni postihl pád do třetí ligy. A byl to právě celek Kovo Dřevo, jenž v červnu 2015 jako doposud poslední tým dobyl mezickou tvrz a zároveň nás tím stáhl s sebou do třetiligového bahna. Od té doby ovšem nastaly pro oba kluby mnohem lepší časy a momentálně opět čeří druholigové vody. A nejenom to. Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce se jednalo o šlágr 9. kola 2. ligy A.

   V krásném podzimním dopoledni se před velmi pěknou diváckou návštěvou odehrál vskutku zajímavý souboj. Mezičtí měli impozantní nástup do utkání a prvních deset minut si svojí aktivitou vypracovali několik nadějných příležitostí, které ovšem skončili bez gólového efektu. To hosté se po trochu vlažném úvodu otřepali a ve 13. minutě šli do vedení. Po chybné rozehrávce Mezic střelu Toufara vyrazil V. Outrata před sebe, ale z dorážky již ten samý hráč mířil přesně - 0:1. Běžela 15. minuta a nejlepší hráč hostí Keluc přešel přes dva hráče a klasickým bodlem vyhnal všechny pavouky z mezické šibenice - 0:2. Mezice ovšem neznervózněli a pokračovali v trpělivém výkonu, který záhy přinesl i své ovoce. V 19. minutě si potáhl balon Honza Hladík a přesnou střelou snížil na 1:2. Oba týmy pak rozehrály skvělou partii a útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. To kvitovalo i obecenstvo častým potleskem. Skore se však do poločasu již nezměnilo.

   Úvod druhé půle nám vyšel skvěle. Hned po minutě protrhl střelecké trápení Jindra Gřešíček a vyrovnal na 2:2. A začínalo se de facto od znova. Hrál se opravdu pohledný futsal a k vidění byli pěkné akce a také bravurní zákroky golmanů, kteří drželi své týmy. Trochu slabším článkem dnešního utkání byl pan sudí, ale berme, že i rozhodčí je jen člověk a v podstatě nic zásadního neovlivnil. Nerozhodný stav se nepodařilo zlomit ani M. Zdráhalovi, jehož bomba do tyče se odrazila do obličeje hostujícího golmana a doslova jej knokautovala. Na druhé straně při nájezdech hráčů v červenočerných dresech exceloval V. Outrata a tak zápas spěl k remízovému výsledku. Bohužel se nám nepodařila uhlídat situace v 56. minutě a hosté brankou Dudy strhly vítězství na svoji stranu - 2:3.  V závěru měl na kopačce vyrovnání M. Herold, ale selhal a zkušené mužstvo hostí si již výhru pohlídalo.

   Velmi dobrý výkon na body nestačil a tak Sokol Mezice i nadále okupuje třetí příčku. Tým Kovo Dřevo tedy i po devátém kole zůstává bez porážky a je jasné, že se z něj stává žhavý aspirant na postup do 1. ligy. Nás nyní čeká jednozápasová pauza, jelikož náš další soupeř odstoupil ze soutěže.

 

Branky (nahrávky) : Hladík    (Přidal)       - 1:2

                                   Gřešíček (Přidal)       - 2:2

 

Sestava : Outrata - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Hladík, Škrabal

 

Událost : První prohra Mezic na domácí půdě od 26. 6. 2015

 

HRÁČ ZÁPASU : ZDRÁHAL MILAN