SOKOL MEZICE - INTER ŠTERNBERK

01.09.2019 15:26

1. kolo (1. 9. 2019)

Sokol Mezice - Inter Šternberk   2 : 4 (1 : 2)     

Do nové sezony vstupoval Sokol Mezice duelem proti nováčkovi nejvyšší soutěže Interu Šternberk. S tímto týmem jsme naposledy poměřily síly ještě v dobách hodně minulých, konkrétně v sezoně 2006/2007 ve druhé lize. Mužstvo kolem nestárnoucího doyena L. Kratochvíla se postupu mezi elitu olomouckého malého fotbalu dočkalo poprvé ve své historii a premiérové vystoupení na mezickém hřišti potvrdilo fakt, že rozhodně nebude v 1. lize  jen do počtu. Naše úspěšné letní období nám dávalo víru v lepší start do soutěže než ten loňský, který bychom neradi opakovali.

     Jenže opak byl pravdou, hned v úvodu utkání Inter potrestal chybu v naší obraně ve třetí minutě a šel do vedení – 0:1. Studená sprcha, ze které se Mezice pomalu snažily dostat. To se podařilo v osmé minutě utkání, kdy J. Látal oslovil Jindru Gřešíčka, který pohotovým volejem z otočky uklidil míč nekompromisně k tyči 1:1. Následná územní převaha i přes velké šance ke kýžené brance nevedla a tak to byl opět Šternberk, který udeřil. Po dvou varováních, kdy zachránil Mezice V. Outrata, pět minut před poločasem dokázali hosté potrestat další chybu v obraně 1:2.

     V druhé půli se obraz hry nezměnil, Mezice se snažili hrát, hosté hráli to, co potřebovali. Ve čtyřicáté sedmé minutě se zrodila druhá branka Mezic v tomto utkání, kdy se J. Látal uvolnil po lajně a naservíroval míč před odkrytou bránu Jindrovi Gřešíčkovi, který měl lehkou práci 2:2. Jenže neuběhla ani minuta a hosté opět překlopili misky vah na svoji stranu. Po rychlé akci a nedůslednosti v obraně opět zakončením do prázdné brány 2:3. Domácí byly tímto nepříznivým vývojem frustrování, nedařilo se jim kombinovat a šance, které si vytvořili, nedokázali zužitkovat. To vyvrcholilo pět minut před koncem, kdy uviděl druhou žlutou kartu v utkání J. Látal a byl vyloučen. Bez jednoho hráče v poli již bylo těžké vyrovnat a Mezice museli vystřídat brankáře za dalšího hráče do pole. Hru vabank potrestali hosté minutu před koncem, kdy střelou do prázdné brány pečetili na konečných 2:4.

     Úvodní utkání a vstup do sezony se nepovedl podle představ a je potřeba se poučit z chyb. Další možnost budeme mít ve čtvtek 5.9., kdy hrajeme od 18ti hodin ve Slavoníně utkání proti Tonerům Olomouc.

     

Další nepříjemností na první, smolné zářijové neděli byla informace, že v podvečer měla nehodu jedna z našich skalních fanynek Vlaďka. Přes nepříjemné zlomeniny obou horních končetin naštěstí žádné další vážnější zranění neměla. Za celý tým Sokol Mezice vyjadřujeme velkou podporu a přejeme brzké uzdravení.

 

Sestava: Outrata - Přidal, Malý, Škrabal, Látal, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Červínek, Hladík

Branky: 8´ Gřešíček ( Látal ), 47´Gřešíček ( Látal )

ŽK: 37´Hladík, 51´Látal, 55´ Látal

ČK: 55´ Látal

Diváci: 35    

Hráč utkání - OUTRATA VÁCLAV