SOKOL MEZICE - GALATASARAY

01.09.2018 13:11

2. kolo (1. 9. 2018)

Sokol Mezice - Galatasaray Sports Club Logo.pngGalatasaray   3 : 8 (2 : 5)

   Druhé kolo, druhý zápas na domácím hřišti a druhý velmi silný protivník. Do Mezic přijel tým, se kterým máme dlouhodobě nadstandartní přátelské vazby a kterému jsme na jaře paradoxně výhrou 1:0 vzali šanci na titul. Nicméně i letos bude tým Galatasaray pomýšlet na příčky nejvyšší a důkazem toho bylo, že na mezickou šotolinu dorazil v kompletní sestavě. Oproti tomu byla ta naše netradičně prořídlá, když chyběli S. Hudeček, J. Gřešíček, M. Zdráhal, J. Jedlička a také bohém J. Látal. Na pozici registrovaného hráče dnes dostal přednost F. Přikryl.

   Utkání na skvěle připraveném terénu začalo očekávanou ofenzivní smrští týmu z Olomouce. Naše obrana odolávala do 5. minuty, kdy otevřel gólová stavidla hostí po šikovném manévru E. Daniel - 0:1. Následně jsme si druhou branku dali sami a ve 12. minutě nás trojice hráčů Galatasaray vyšachovala tak dokonale, že P. Andrýsek uklízel míč do prázdné brány - 0:3. Mezice ovšem nesklopily hlavy a alespoň bojovností se snažily technicky lepšímu soupeři vyrovnat. A přišla i gólová korekce. V rozmezí pěti minut se dvakrát prosadil David Červínek a rázem jsme byli na dostřel - 2:3. Hosté však opět zapnuli na vyšší rychlostní stupeň a ve 25. M. Kelar a po něm ve 28. V. Papica vrátili Galatasaray tříbrankový náskok.

  I když jsme stále tahali za kratší konec, přesto nám snaha a vůle nechyběli ani v úvodu druhého poločasu. Závan naděje nám dala situace z 38. minuty, kdy po precizní defenzivní činnosti Z. Škrabala doputoval míč až ke kopačkám Jiřího Mrtýnka a ten i s lehkým přispěním teče snížil na 3:5. To ale bylo z mezické strany vše. Zkušení hráči hostí nepřipustili jakoukoliv komplikaci a postupně nám zasazovali další rány. Ve 45. po pěkném ťukesu opět P. Andrýsek - 3:6, v 50. T. Kopp - 3:7 a definitivní podobu výsledku dal svým třetím gólem P. Andrýsek - 3:8. Za zmínku však stojí i střelecká impotence nejvěhlasnějšího hráče Galatasaray, kapitána M. Galuse, jenž nás pravděpodobně z loajality, ušetřil dvouciferné nadílce :-)

  Druhá prohra na startu soutěže je samozřejmě nepříjemná, ale v obou případech proti nám stáli velmi těžcí protivníci. Mužstvo Galatasaray naopak skvěle vyšláplo do nového ročníku a opět bude patřit ke žhavým aspirantům na titul, ne-li tomu nejžhavějšímu. Sokol Mezice čeká již v úterý další utkání, ve kterém bude naším soupeřem na Nových Sadech celek Pergoly.

 

Branky (nahrávky) : Červínek    (Přikryl)    - 1:3

                                   Červínek    (Herold)    - 2:3

                                   Mrtýnek    (Škrabal)    - 3:5

 

Sestava : Škurek - Přidal, Herold, Přikryl, Mrtýnek, Červínek, Škrabal

 

Událost : Úvodní dva zápasy sezony prohrály Mezice naposledy v r. 2010!

 

HRÁČ ZÁPASU : ČERVÍNEK DAVID