Sokol Mezice - Galacticos Olomouc

11.06.2017 17:57

25. kolo (11. 6. 2017)

Sokol Mezice - Galacticos   2 : 1 (1 : 0)

  Poslední vystoupení Sokola Mezice v této sezoně bylo díky vstřícnosti soupeře, olomouckých Galacticos, předehráno o týden dřív oproti původnímu termínu. V zápase 25. kola tedy proti sobě nastoupila mužstva, která od sebe v tabulce dělilo propastných sedumnáct bodů. Oba týmy nastoupily v hodně okleštěných sestavách, ta naše postrádala oproti duelu s Rychlou rotou D. Červínka, J. Látala a J. Hladíka a k dispozici nebyli opět ani J. Škurek s kapitánem M. Zdráhalem. Posunutý termím utkání pravděpodobně zaskočil i některé skalní příznivce a tak divácká kulisa na tento mač byla o poznání slabší.

   V parném nedělním dopoledni se začalo hrát v tzv. úsporném tempu, jelikož nebyl důvod se vyčerpat, ale spíš si pohodově začutat. Po úvodním oťukávání se po nahrávce od S. Hudečka blýskl exluzivní střelou v 9. minutě zastupující kapitán Milan Herold a Mezice rázem vedly 1:0. Další průběh první půle přinesl střídavě vzruch před oběma brankami, nad střelci zvučných jmen na jedné či druhé straně však čněli dnes ve velké pohodě chytající golmani. Záslužný prvek do hry vnesl též hlavní arbitr utkání, jenž povolil pravidelné pitné přestávky. Na konci poločasu se do velké šance dostal J. Mrtýnek, jeho střela avšak skončila pouze na tyči.

   Dobrý malý fotbal nabídlo druhé dějství. Šancí přibývalo, leč góly dlouho žádné. Až ve 42. minutě protrhl svoji střeleckou smůlu Jirka Mrtýnek a ač to v tu chvíli ještě nikdo netušil, vstřelil vítězný gól - 2:0. Hosté ovšem nerezignovali a naopak s přibývajícími minutami to byli oni, kdo získával více ze hry. Stříleli, kombinovali, snažili se o kontaktní gól. Většina jejich akcí však končila u V. Outraty, který (i bez zdravotního vybavení) lapal skvěle! Logicky se však objevovala okénka v obraně Galacticos, po kterých jsme se dostávali do nebezpečných brejků. Ani jeden jsme však nezužitkovali a tak se po zásluze dopracovali ke kýženému gólu hosté. Šikovná střela R. Schwarze osm minut před koncem znamenala snížení na 2:1. Zbývajíci čas nabídl několik trestných kopů, z nichž ale Galacticos vyrovnávací branku nevstřelili.

   Nečekaně sympatický (jak herně, tak i korektně) výkon tedy našemu soupeři na body nestačil. I přesto lze uznat, že tento celek má svou sílu a patří mezi respektovaná mužstva naší skupiny. Sokol Mezice si tímto těsným vítězstvím zajistil definitivně celkové druhé místo. Je to skvělé, je to vynikajicí, je to báječné! Podrobný rozbor celé sezony nás čeká za pár dní, již nyní je však jasné, že toto umístění je nejlepším od sezony 2009 - 2010!!!

 

Branky (nahrávky) : Herold  (Hudeček)    - 1:0

                                   Mrtýnek (Herold)     - 2:0

 

Sestava : Outrata - Přidal, Hudeček, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : OUTRATA VÁCLAV