Sokol Mezice - Foxhunters

02.04.2017 14:46

14. kolo (2. 4. 2017)

Sokol Mezice - Foxhunters   3 : 1 (2 : 1)

   Po dlouhé zimní přestávce začala jarní část soutěží Olomoucké Malé kopané. Po podzimu třetí tým 2. ligy Sokol Mezice přivítal mužstvo okupující šestou příčku, tým Foxhunters. Sestavy obou mužstev byli k prvnímu mači připraveny s početnými kádry, Mezice prozatím šetřili duo J. Látal a J. Hladík.

   V úvodních minutách se hosté, především díky poctivému presinku mezických, nedostali téměř za půlící čáru a tento počáteční děj se také brzy odrazil ve změně skore. V 8. minutě si na přesně hozený aut M. Přidalem lišácky počkal na zadní tyči Milan Herold a pro útočníka jeho kvalit nebyl problém uklidit míč do sítě - 1:0. Tato branka jakoby probudila Foxhunters z počáteční letargie a hráči v oranžovočerných dresech začali ukazovat, že jejich hlavní síla je v kombinační hře. Tou si začali vytvářet nadějné šance, které ovšem s jistotou likvidoval J. Škurek. V minutě patnácté pro změnu zakombinovali mezičtí a stav se měnil podruhé. Z. Škrabal našel D. Červínka jehož střelu šikovnou tečí usměrnil do brány Milan Zdráhal - 2:0. Poté měl dvě slibné příležitosti M. Herold, leč koncovka byla v obou případech nepřesná. Zato udeřili hosté. Po vypíchnuní míče na vlastní polovině předvedli vskutku nádhernou akci na jeden dotek a bylo sníženo - 2:1. S tímto stavem se šlo také do kabin.

   Druhý poločas se nesl v duchu snahy Foxhunters o vyrovnání, ale veškeré náznaky šancí zneškodňovala dnes opět výtečná obrana Mezic. Dlouho žijící naději hostí definitivně pohřbil třetí gól v jejich síti. Chybnou rozehrávku vystihl Milan Zdráhal a ač podporován M. Heroldem v úniku dva na brankaře, zvolil variantu "vezmu to na sebe" a chladnokrevně zvýšil na 3:1. V závěrečné pětiminutovce zkusili hosté hru vabank, kdy golmana vystřídal pátý hráč, žádná  změna stavu se však již nekonala. Vzruch tak přinesla až poslední minuta, kdy uviděl červenou kartu za podražení Zdeněk Škrabal.

   Sympatické mužstvo Foxhunters si tedy z Mezic neodváží ani bod, naopak výhra posouvá Sokol Mezice na 2. místo průběžné tabulky.

 

Branky (nahrávky) : Herold     (Přidal)      - 1:0

                                   Zdráhal  (Červínek)  - 2:0

                                   Zdráhal                     - 3:1

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Červínek, Škrabal

 

UDÁLOST : První červená karta hráče Mezic od 5. 4. 2014.

 

HRÁČ ZÁPASU : ZDRÁHAL MILAN