Sokol Mezice - FC Loučany

07.05.2017 15:20

19. kolo (7. 5. 2017)

Sokol Mezice - FC Loučany    3 : 3 (2 : 3)

  Přímý souboj o druhou příčku nabídlo závěrečné utkání 19. kola 2. ligy mezi týmy aktuálně druhých Mezic a třetích Loučan. Naše soupiska postrádala J. Hladíka a kapitána M. Zdráhala, hosté dorazili kompletní. Atraktivnímu duelu nechyběla, v krásném slunném dopoledni, velmi solidní divácká kulisa, jenž dodala zápasu ještě větší náboj.

   Do utkání jsme aktivněji vstoupili my a netrvalo dlouho a měnilo se skore. Ve 4. minutě prošel středem hřiště J. Látal, který nahrál míč do gólové pozice M. Heroldovi, ten však našel ještě lépe postaveného Jirku Mrtýnka a Mezice vedly - 1:0. O navýšení náskoku se poté několikrát pokoušel J. Látal, jeho střely ovšem likvidoval výtečný golman hostí. V 10. minutě udeřili z čistého nebe hosté a jejich snad první šance skončila vyrovnávací brankou L. Dohnala - 1:1. Tento gól dostal Loučany na koně a byly to ony, kdo začal přebírat iniciativu. Především útočná trojice Dohnal, Zedníček, Šoupal motala naší obraně hlavu a zakrátko přišlo i gólové vyústění. Po naší chybě na půli hřiště otočil stav zápasu brankou na 1:2 V. Šoupal. A aby toho nebylo málo, ve 23. minutě se při závaru u naší branky nejrychleji zorientoval L. Dohnal a bylo to 1:3. Před Mezicemi nyní stála na jaře dosud nepoznaná ztráta dvou gólů. Toto manko se nám podařilo  zkorigovat ještě do přestávky po spolupráci D. Červínka a elegantní patičkou zakončujícího Standy Hudečka - 2:3.

   Napínavý duel pokračoval i ve druhém dějství. Šance se střídaly na obou stranách a diváci odměňovali krásné akce potleskem. Ve 40. minutě se postavil k trestnému kopu Jindra Gřešíček a jeho projektil s cedulkou "I já hrál za Loučany" skončil v síti - 3:3. Netrvalo dlouho a obrat mohl být dokonán. Nejkrásnější akce zápasu po ose Herold - Látal - Škrabal ztroskotala na dobře postaveném brankaři hostí. Poslední rozruch vzbudil zákrok na Z. Škrabala dvě minuty před koncem na hranici vápna, sudí Říha však nepodlehl výzvám mezického publika a nařídil pouze trestný kop, který již žádnou změnu skore nepřinesl.

   Pohledné a dramatické utkání tedy skončilo dělbou bodů, která na situaci obou týmů v tabulce nic nemění. Ještě loni by byl boj o druhou příčku bojem o postup. Vzhledem k novému postupovému klíči, kdy do 1. ligy postupuje jen vítěz (v naší skupině téměř jistý), je vidina umístění se na konečném druhém místě naší výzvou. A nyní už i cílem ...

 

Branky (nahrávky) : Mrtýnek    (Herold)         - 1:0

                                   Hudeček   (Červínek)      - 2:3

                                   Gřešíček z trest. kopu      - 3:3

 

Sestava : Škurek - Přidal, Hudeček, Gřešíček, Látal, Herold, Mrtýnek, Červínek, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : LÁTAL JIŘÍ