SOKOL MEZICE - FC LEVOTIL

26.05.2019 13:28

22. kolo (26. 5. 2019)

Sokol Mezice - FC Levotil   3 : 3 (2 : 1)

Branky : Látal 2, Gřešíček - Kasal 2, Kubíček

  Utkání 22. kola 1.ligy mezi Sokolem Mezice a FC Levotilem bylo zároveň soubojem o pomyslnou korunu "Krále Litovelska" v této sezoně. V tabulce se sice prozatím díváme rivalovi z hanáckých Benátek na záda, nicméně obě mužstva se pohybují v těsném závěsu v klidném středu tabulky prvoligového pelotonu.

  Bez jakékoliv zdvořilosti jsme našeho soupeře přivítali šokem hned v první minutě zápasu. To J. Látal vyslal kolmici na rozběhnutého Jindru Gřešíčka a ten ač již ve značném úhlu dokázal poslat míč podél golmana do brány - 1:0. Parádní úvod! Rychlé vedení neviděla větší část diváků, kteří se dnes scházeli doslova jako "švábi na pivo". Oba celky hrály s patřičným nasazením a postupně přibývali šance jak na té či oné straně. Skvělý den však měli brankaři. J. Škurek i D. Petružela předvedli několik mrštných zákroků a stav zůstával dlouho nezměněn. Až ve 23. minutě překvapil našeho Casillase křížnou střelou z pravé strany J. Kasal a bylo srovnáno - 1:1. Utkání začalo nabírat na obrátkách a oba týmy nešetřily zdravou špetkou tvrdosti. Ve 29. minutě byl pokárán vlastní střídačkou Jiří Látal a jako by v něm bouchly saze odpověděl tím nejlepším sportovním způsobem a po přihrávce F. Přikryla propálil vše co mu stálo v cestě - 2:1. Byl to dobrý závěr kvalitního prvního poločasu.

  Začátek druhé půle patřil Levotilu a ten byl také za svou aktivitu odměněn ve 33. minutě, když se míč dostal k M. Kubíčkovi a ten jej uklidil přesně k tyči - 2:2. Napětí stoupalo a začalo se i žlutit. Doménou zápasu však zůstávaly výkony golmanů, kteří měli na svých kontech tolik zákroků jako při hokejovém mači. Miska vah se i potřetí překlopila na stranu Mezic ve 42. minutě. Po rohovém kopu nejdříve trestuhodně promáchl M. Herold, za ním sbíhající Jirka Látal byl však dokonalejší a opět nás poslal do vedení - 3:2. Snažili jsme se o pojistku v podobě čtvrtého zásahu, D. Pertužela však již další mezickou radost nedovolil. Levotil vyvinul ke konci tlak a po zásluze v 53. minutě druhým gólem z kopačky J. Kasala výsledek srovnal i potřetí - 3:3. V samotném závěru mohla obě mužstva rozhodnout ve svůj prospěch, ale s plichtou byli nakonec všichni spokojeni.

  Zápasy s Levotilem bývají vždy velmi vyrovnané a nejinak tomu bylo i tentokrát. K neoficiálnímu titulu "Krále Litovelska" letošní sezony má nyní blíže náš sok, nicméně jakýsi motivační element do zbývajících zápasů musí být :-). V tabulce se stále nacházíme v poklidném středu a v nadcházejícím utkání vyzveme v pátek 31.5. soubor bělkovických Legend.

 

 Branky (nahrávky) : Gřešíček (Látal)       - 1:0

                                Látal (Přikryl)          - 2:1

                                Látal (Červínek)      - 3:2

 

Sestava : Škurek - Přidal, Herold, Látal, Škrabal, Gřešíček, Přikryl (C), Červínek

 

Diváci : 50

 

 HRÁČ ZÁPASU : ŠKUREK JIŘÍ