SOKOL MEZICE - FC KŘÍDLA

28.04.2019 14:00

18. kolo (28. 4. 2019)

Sokol Mezice - FC Křídla   6 : 1 (2 : 0)

Nedělní utkání domácího Sokola Mezice a hostujíího mužstva FC Křídla uzavíralo 18. kolo 1. ligy olomouckého Malého fotbalu. Za poměrně chladného a větrného počasí se utkala dvě mužstva, která se nacházela ve zcela odlišném rozpoložení. Domácí Mezice, které od začátku kalendářního roku zatím neprohráli oproti hostům, kteří bojují o záchranu v soutěži a čekají na první jarní body. Ačkoli se předpokládalo, že si domácí bez problémů poradí, bylo zapotřebí brát v potaz i jednu nepříjemnou bilanci, neboť tohoto soupeře od roku 2012 nedokázali Mezice porazit.

A byli to právě hosté, kteří měli v první minutě utkání stoprocentní šanci, kterou naštěstí neproměnili. Hned na to na druhé straně první obrovská šance domácích, kdy po pěkné kombinaci dostal Herold míč před prázdnou bránu, bohužel i on ve vyložené šanci selhal a z metru trefil pouze tyč. V páté minutě již však bylo veseleji. Jindra Gřešíček vystihl špatnou rozehrávku hostí a v šanci sám na brankáře chladnokrevně proměnil - 1:0. Po vstřeleném gólu jsme byli lepší a ve velkých šancích se objevilo hned několik domácích borců, kteří jeden po druhém své šance nedokázali přetavit v gól. Po pětadvaceti minutách hry došlo zřejmě k rozhodujícímu okamžiku utkání, jelikož pro zranění musel střídat hostující brankář I. Opletal, který do té doby podával výborný výkon a svojí rozehrávkou pomáhal hostům ke hře dopředu. Toho jsme dokázali využít těsně před koncem první půle, kdy Z. Škrabal přihrávkou oslovil Honzu Hladíka, který si navedl míč na střed a tvrdou střelou nedal náhradnímu gólmanovi šanci - 2:0. I přes několik dalších šancí na obou stranách gól v první půli nepadl a do kabin se tak šlo za příjemného dvoubrankového vedení mezického Sokola.

Výborně jsme vstoupili do druhé půle. Hned z první šance, 30 vteřin po hvizdu, po autu M. Přidala tečoval míč před brankářem Jindra Gřešíček a poslal domácí do tříbrankového vedení - 3:0. To dodalo některým mezickým borcům pocit, že utkání je již rozhodnuto a lehkovážnými přihrávkami a zakončováním akcí ztráceli míče, nebo je odevzdávali soupeři. I přesto dál navyšovali své vedení. Běžela osmatřicátá minuta, když odražený míč uklidil pravačkou z voleje na zadní tyč Jiří Látal - 4:0. A následoval další festival neproměněných šancí, kdy více v permanenci byl spíše podavač míčů za brankou než brankář hostí. Až jedenáct minut před koncem vystoupil dobře Milan Herold na hostující rozehrávku, obstřelil vysunutého brankáře z půlky hřiště a navýšil skóre - 5:0. Tři minuty na to se dokázal prosadit i Michal Přidal, jehož střílená přihrávka skončila po teči hostujícího obránce až v bráně - 6:0. Velká škoda však byla, že jsme se nedokázali koncentrovat až do konce a nepomohli Jirkovi Škurkovi k vychytané nule, jenž by si ji za předvedený výkon zasloužil. Čtyři minuty před koncem jsme na levé straně nepohlídali L. Kouřila, který střelou do šibenice nedal našemu brankáři  šanci - 6:1. Jasné vítězství a dva důležité body do tabulky, což nás posunulo momentálně na osmou příčku tabulky. Musíme ale pochválit hostující tým, který sympatickým výkonem bojoval až do konce a nutno uznat, že v rámci fair play.

Velmi příjemná byla také nadprůměrná divácká kulisa, neboť dnešnímu utkání přihlíželo více než 50 diváků, o které se staral především skvělým timingem na výčepu Milan Zdráhal. Všem příznivcům za dnešní účast děkujeme, jelikož taková podpora nebývá na utkáních malé kopané zvykem.

Následující utkání sehrajeme na hřišti nevyzpytatelného Realu HDO v Bystrovanech již ve středu 1.5. v 19,15 hod, kde se pokusíme prodloužit naši šňůru neporazitelnosti a přiblížit se k jistotě záchrany a zajištění si setrvání v nejvyšší lize i v příštím ročníku.

LG

Branky (nahrávky) : Gřešíček              - 1:0

                                 Hladík (Škrabal)    - 2:0

                                Gřešíček (Přidal)  - 3:0

                                 Látal                      - 4:0

                                 Herold                   - 5:0

                                 Přidal (Hladík)     - 6:0

 

Sestava : Škurek - Přidal, Herold(C), Škrabal, Látal, Gřešíček, Hladík, Červínek

 

Událost : Jubilejní 100.bod Sokola Mezice v historické tabulce 1. ligy MFO!!!

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKUREK JIŘÍ