SOKOL MEZICE - FC CHELSEA

29.05.2022 13:42

9. kolo (29. 5. 2022)

Sokol Mezice - FC Chelsea   9 : 0 (4 : 0)

Hladík 4, Mrtýnek 4, Škrabal 1

   Sedmizápasová série bez vítězství byla dorovnáním neslavného krizového období Sokola Mezice z roku 2007 a zároveň výzvou k malé mobilizaci před zápasem 9. kola proti olomoucké Chelsea. Vzhledem k bodové vyrovnanosti mezi oběma týmy a tabulkovému postavení mohlo mít utkaní punc "záchranářského souboje". Jak ovšem samotný zápas ukázal, opravdu jen ...mohlo. Mužstvo kolem Mr. Chelsea - Saši Pejičiče se v letošní sezoně potýká s velkými personálními problémy a většinu zápasů hraje ve velmi okleštěné sestavě. Nejinak tomu bylo i v Mezicích, kam přijeli s jedním hráčem na střídání. Oproti tomu náš klub se v časech kdy se nedaří dokáže semknout a tak jsme do zbraně povolali opět dvojici Přikryl - Hladík a jako tajného žolíka našeho historicky nejlepšího kanonýra Jirku Mrtýnka.

   Chelsea živila naději na bodový export z Mezic deset minut, poté se ovšem rozjel gólostroj. Nastartoval jej, při neúčasti M. Zdráhala, dnešní kapitán Honza Hladík dvěma pohlednými góly a zápas se začal odvíjet dle našeho vysněného scénáře. Do již rozjetého vlaku naskočil v báječném rozpoložení také další střelec Jirka Mrtýnek, který přidal další dvě branky a poločas vyzněl jednoznačně v poměru 4:0 pro Mezice. 

   Ke cti olomouckého mužstva se sluší uznat, že i za nepříznivého stavu se pokoušeli hrát kombinačně a tu a tam i zahrozili. Ofenzivní síla mezických byla ovšem větší a gólové hody pokračovaly. Nenápadně mezitím začala přestřelka o střelce zápasu mezi Janem Hladíkem a Jirkou Mrtýnkem, kterým ve většině případů chystal góly dnešní hlavní nahravač Filip Přikryl. Za stavu 8:0, kdy bylo o vítězi utkání dávno rozhodnuto se do střelecké listiny zapsal také Zdeněk "Nguma" Škrabal, který pečetil naši dnešní výhru na 9:0.

   Snadný zápas a hladké vítězství Sokola Mezice. Při vší úctě k soupeři, byl to naprosto jednoduchý skalp mužstva z Olomouce. Nás samozřejmě těší úspěšné ukončení nepříjemné šňůry, ale také fakt, že jsme konečně dopřáli radost našim věrným divákům. Nyní čeká Sokol Mezice těžký závěrečný "trojboj" se silnými celky. Již ve středu 1. 6. vyzveme ve slavonínské aréně Sokol Pohořany.

 

Branky (nahrávky) : Hladík (Přikryl)      - 1:0

                                   Hladík (Hudeček)  - 2:0

                                   Mrtýnek (Hladík)   - 3:0

                                   Mrtýnek (Hladík)   - 4:0

                                   Mrtýnek (Přikryl)   - 5:0

                                   Hladík  (Přikryl)     - 6:0

                                   Mrtýnek (Malý)     - 7:0

                                   Hladík  (Přikryl)     - 8:0

                                   Škrabal (Mrtýnek)  - 9:0

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Listopad, Hladík(C), Přikryl, Mrtýnek J., Škrabal

 

Událost : Jindřich Gřešíček - první čisté konto v sezoně.

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP