Sokol Mezice - AUS Olomouc

21.05.2017 18:39

21. kolo (21. 5. 2017)

Sokol Mezice - AUS Olomouc   7 : 2 (4 : 2)

   K utkání 21. kola zavítal do Mezic aktuálně sedmý tým 2. ligy AUS Olomouc. Stejně jako náš předchozí soupeř, Hlušovice, nastoupil i AUS s torzem hráčů v počtu 4 + 1, bez náhradníků. V naší sestavě jsme si dovolili malý luxus a nechali odpočívat kapitána M. Zdráhala a špílmachra J. Hladíka.

   I přes značnou početní převahu jsme se hned v úvodu nechali zaskočit a hosté využili naší nekoncentrovanosti při rohovém kopu a v 5. minutě šli do vedení - 0:1. Odpověď přišla ale okamžitě a za další minutu se misky vah po gólu Jirky Látala vyrovnaly - 1:1. Chvíli na to si svým buldočím důrazem vybojoval míč Jirka Mrtýnek a samostatnou akci s klidem sobě vlastním bezpečně proměnil - 2:1. Hostům, doprovázených větším počtem příznivců než-li bylo hráčů v zelených dresech, držel naději na solidní výsledek jejich postarší brankař. Ani on však nezabránil dalšímu gólu po osvědčeném signálu dvojice M. Přidal - Milan Herold, po kterém druhý jmenovaný zvýšil hlavou na 3:1. AUS se ovšem stále nevzdával a odměnou mu byla druhá branka v naší síti ve 22. minutě - 3:2. Na tento kontaktní gól ale opět reagovala naše útočná vozba a dvoubrankové vedení nám vrátil znovu Milan Herold - 4:2.

   Druhá půle mnoho fotbalové krásy nenabídla, leč pár světlých okamžiků jsme divákům předvedly. Ve 40. minutě nadvakrát překonal gólmana hostí Zdeněk Škrabal - 5:2. Šestý zásah naservíroval "rychlonožka" J. Gřešíček pro Milana Herolda, jenž tak zkompletoval svůj hattrick - 6:2. Poslední gólová akce byla také tou nejkrásnější. Dlouhý nadýchaný aut "Herminátora" uklidil do sítě nekompromisní přesnou bombou Standa Hudeček a byla to vskutku tečka par excelance - 7:2.

   Snaživý protivník AUS Olomouc tedy ani jako desátý celek v řadě na Mezice nevyzrál a odjíždí s prázdnou. Sokol Mezice, stále trůnící na druhé příčce, však nyní čeká vyzyvatel těžkého kalibru - první mužstvo tabulky, letos neporazitelné Kovo dřevo. Konfrontace nejlepších dvou týmů 2. ligy - pátek 26. 5. - Hněvotín!

 

Branky (nahrávky) : Látal      (Herold)     - 1:1

                                  Mrtýnek                   - 2:1

                                  Herold    (Přidal)      - 3:1

                                  Herold    (Mrtýnek)  - 4:2

                                  Škrabal  (Červínek)  - 5:2

                                  Herold    (Gřešíček)  - 6:2

                                  Hudeček  (Herold)    - 7:2

 

Sestava : Outrata - Přidal, Hudeček, Gřešíček, Látal, Herold, Mrtýnek, Červínek, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : HEROLD MILAN