SK VÉSKA - SOKOL MEZICE

22.06.2022 23:37

13. kolo (22. 6. 2022)

SK Véska - Sokol Mezice   4 : 1 (3 : 0)

   Do jámy lvové zamířil Sokol Mezice k poslednímu vystoupení v jarní části sezony, kterou se výsledkově doslova protrápil. Zakletý Slavonín a jako soupeř nabušený aspirant na letošní titul, celek SK Véska. Zdánlivě smrtící konstalace, jenž jasně určuje kdo je favotit a kdo outsider ...ale jen zdánlivě. Domácí Véska nechtěla absolutně nic podcenit a vyrukovala do zápasu, který jí mohl katapultovat na první místo, v nejsilnější sestavě. Abychom mohli důstojně čelit této ofenzivní mašině poskládali jsme naši sestavu tak trochu nestandartně co se rozestavení týče a k tomu nám měla pomoc především dvojice Hladík - Přikryl.

  Odhodlání a víra byla na naší straně obrovská. Realita úvodních minut ovšem takřka děsivá. Véska na nás vlétla a po dvou nádherných kombinačních akcích, kdy v 1. minutě skoroval Dráb a ve 2. minutě Šuba to vypadalo, že se dnes povozíme na horkém kolotoči bez jízdenek - po dvou minutách jsme prohrávali 2:0! Sebevědomí hráčů domácích bylo ještě větší a cítili, že by si mohli s chutí zastřílet. Z ofenzivních choutek jsme je ale postupně vykolejili a opticky se jim začali i herně vyrovnávat. I proto byla škoda nešťastného momentu ve 12. minutě, kdy došlo k nedorozumění mezi J. Gřešíčkem a F. Přikrylem, z čehož těžil opět Šuba a poslal míč do opuštěné brány - 3:0. Kdo by avšak řekl, že je tohle začátek velké kanonády, mýlil se. Mezice začali hrát víc a víc odvážněji a nechyběly ani šance na skórování. Gólman Jedlička v bráně Vésky, ale držel svůj tým bravurními zákroky a nedovolil nám zaradovat se z gólového úspěchu. 

  Ve druhé půli byl ve slavonínské aréně k vidění opravdu kvalitní a pohledný fotbal. A nemalou zásluhu na tom měl i náš tým. Všichni hráči srdnatě bojovali, strategicky přesně režíroval hru odzadu J. Hladík a nadstandartním atletickým výkonem vyčníval F. Přikryl. A když předvedl i několik skvělých zákroků mezický "Páv" v bráně, přišla naše chvíle. Kvalitní pasáž, kdy jsme nemohli dostal míč za záda vynikajícího Jedličky, korunoval zasloužený gól Honzy Hladíka, jenž napálil balon ze střední vzdálenosti pod břevno a stav byl 3:1. Aktivita Vésky otupěla a favorit náhle znejistěl. A my měli další velké šance ...bohužel postupně Červínek, Přidal, Hudeček ani Přikryl neměli potřebný kousíček štěstí, aby dopravili míč do brány. A jak se říká nedáš - dostaneš. Domácí při výhodě trestného kopu ono štěstí měli a v 52. minutě se díky vlastenci Z. Škrabala lehce dostali ke čtvrému gólu. Ani za nepříznivého stavu 4:1 se mezické mužstvo nevzdalo a bojovalo až do konce, stav ale již zůstal nezměněn.

   Nejlepší výkon jara předvedly Mezice paradoxně na půdě nejlepšího týmu ligy. SK Véska se totiž touto výhrou vyhoupla do čela prvoligové tabulky a patří jí tedy titul "půlmistra". Tým výtečných individualit má skvěle našlápnuto k zisku poháru pro vítěze, ale je před ním ještě dlouhá cesta. V dnešním zápase rozhodl začátek, jinak jsme po celé utkání drželi s favoritem krok a divákům se takové představení líbilo. Týmový duch opět semkl celý náš klub a každý cítí, že taková prohra se ctí, stmeluje tenhle kolektiv ještě víc.

 

Branky (nahrávky) Hladík (Škrabal)    - 3:1

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Hladík, Červínek, Zdráhal(C), Škrabal, Přikryl

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP