SK MRSKLESY - SOKOL MEZICE

05.05.2018 12:36

19. kolo (5. 5. 2018)

SK Mrsklesy - Sokol Mezice   2 : 5 (1 : 3)

   Po třízápasovém bodovém půstu jsme si chtěli napravit reputaci v utkání 19. kola proti týmu ze spodu tabulky, SK Mrsklesy. Že to je pro nás soupeř hratelný, naznačoval fakt, že tento celek si jako jediný neodvezl z naší domácí půdy ani bod, což zní v porovnání s venkovními zápasy až neuvěřitelně. O to větší výzvou byl pro nás dnešní případný úspěch. Opět jsme ovšem museli improvizovat se sestavou. Hned čtveřice hráčů nebyla k dispozici a tak jediným pozitivem byla možnost využití našeho registrovaného hráče, kterým byl dnes J. Hladík.

   Na větrné "hůrce" v Mrsklesých mělo utkání hodně divoký úvod. V 6. minutě šli domácí do vedení po přesném angličanovi, se kterým nemohl náš golman nic dělat - 1:0. Naštěstí jsme okamžitě reagovali, když o minutu později hodil J. Hladík aut přesně na nohu Jindrovi Gřešíčkovi a ten uklidil míč do sítě - 1:1. V 9. minutě přišel kuriozní moment. Na hranici našeho vápna si balon přebral Jindra Gřešíček a dlouhým táhlým nákopem překvapil trochu dezorientovaného brankaře domácích a podal si předběžnou přihlášku na mezický gól roku - 1:2. Naše skvostná pětiminutovka měla pokračování ve 12. minutě, kdy si náš dnešní kapitán Honza Hladík pohrál s obránci v zelených dresech a pohotově zvýšil na 1:3. Zaskočení domácí však nerezignovali. Začali nám rychlými kombinacemi dělat velké potíže, ale v dobré formě chytající J. Škurek byl naší velkou oporou. Do konce poločasu zlikvidoval několik ošemetných situací a byl mužem na svém místě.

   Do druhého poločasu nastoupily domácí v počtu 5+1. Jednodušší komentář k dění ve druhé půli nelze. Domácí kouč a zároveň arbirt dnešního mače se nám zjevně vysmíval do očí a chtěl domácí sqadru za každou cenu dotlačit k nějakému bodovému počinu. Jeho plány narušila akce z 36. minuty, kdy Z. Škrabal filigránsky našel Honzu Hladíka a ten poslal Mezice již do třígólového vedení - 1:4. Poté nás dlouhé minuty Mrsklesy svíraly a pro nás to bylo hlavně o morálce a udržení nervů na uzdě. Držel nás hlavně J. Škurek, jenž pochytal téměř vše. Až devět minut před koncem přece jen kapituloval a bylo to 2:4. Domácí začali tlačit víc a víc a nám docházel kyslík. Bojovností a houževnatostí jsme ale závěrečný nápor ustáli a jako třešničku na dort jsme po spolupráci J. Hladíka s Davidem Červínkem v poslední minutě zapíchli vlajku vítězství - 2:5.

   Hodně těžce vybojovaná výhra hřeje a dodává nám radost. Mrsklesy jsme tedy jako jediný tým porazili na podzim i na jaře. Sokol Mezice si i nadále drží devátou příčku, celku z Mrskles se nebezpečně přibližuje sestupové pásmo. Poděkování dnes patří našim fanynkám, Matějovi a také Milanovi, který nám sice nemůže pomoci na hřišti, ale převtělil se do role kouče!

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček (Hladík)        - 1:1

                                   Gřešíček                       - 1:2

                                   Hladík   (Škurek)         - 1:3

                                   Hladík   (Škrabal)         - 1:4

                                   Červínek (Hladík)        - 2:5

 

Sestava : Škurek - Přidal, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Hladík, Červínek, Škrabal

 

Událost : 6 výhra Mezic venku (doma jedna)!

 

HRÁČ ZÁPASU : HLADÍK JAN