Schwarzbach - Sokol Mezice

08.04.2017 07:49

15. kolo (7. 4. 2017)

Schwarzbach - Sokol Mezice   4 : 9 (3 : 5)

   V programu druhého jarního kola došlo na odvetu nevídané podzimní přestřelky mezi Schwarzbachem a Sokolem Mezice. V kádru domácích chyběl špílmachr M. Krajc, jenž před týdnem exceloval v duelu s Horkou. Mezice postrádali vykartovaného Z. Škrabala, se zraněním laborujícího M. Přidala a J. Hladíka. Naopak poprvé na jaře do hry zasáhl J. Látal.

   Mezice přijeli do Litovle doprovázeni početnou skupinkou bývalých i současných spoluhráčů, jejichž přítomnost dodala borcům s javorovým listem ve znaku potřebnou dávku odhodlání. Úvod utkání byl doslova snový. Po deseti minutách hry byl po gólech Milana Herolda, Jirky Látala a Jirky Mrtýnka stav 0:3! Jak lehce Mezice k vedení přišli, tak ještě lehčeji jej ztratili. Za pouhých pět minut bylo srovnáno 3:3. Jak se ovšem později ukázalo byla to jediná slabší pasáž hostí v tomto duelu. Poté začali předvádět atraktivní a oku diváka lahodící futsal, kde nebyla nouze o pohledné a především gólové akce. Ještě do přestávky jsme si brankami Milana Herolda a Jirky Mrtýnka vzali vedení zpět.

   Druhé dějství nám vyšlo náramně a Schwarzbach neměl sílu rozjetý kolos zastavit. Nejprve zkomletoval Jirka Mrtýnek svůj 33.hattrick v mezickém dresu - 3:6. Následně po krásné kombinaci si svůj gól připsal Standa Hudeček - 3:7. Další trefu připravila již značně zmatená domácí obrana Davidu Červínkovi - 3:8. Poslední zářez na pažbě udělal brankou na 3:9 Milan Herold, pro kterého to byla též branka hattricková. Schwarzbach v samém závěru již jen zmírnil prohru gólem na 4:9.

   Velmi kvalitní výkon jen podtrhl dobrý vstup do jarní části sezony a Sokol Mezice se tak i nadále sluní na 2. místě tabulky. Naopak mužstvo od "černého potoka" zůstává v pásmu týmů ohrožených sestupem. Zápas opět názorně ukázal jakou výhodou je pro nás, oproti jiným týmům, šíře kádru. Příjemným motivačním prvkem je také podpora těch, kteří ač nehrají, jezdí s námi a o to víc jsou takové výhry sladší.

 

Branky (nahrávky) : Herold    (Červínek)    - 0:1

                                   Látal        (Herold)      - 0:2

                                   Mrtýnek (Hudeček)    - 0:3

                                   Herold    (Červínek)    - 3:4

                                   Mrtýnek   (Herold)     - 3:5

                                   Mrtýnek   (Zdráhal)    - 3:6

                                   Hudeček  (Červínek)   - 3:7

                                   Červínek                      - 3:8

                                   Herold       (Látal)        - 3:9

 

Sestava : Outrata - Zdráhal, Hudeček, Gřešíček, Látal, Herold, Mrtýnek, Červínek

 

UDÁLOST : Posun Milana Herolda do TOP 3 v historické tabulce střelců Mezic!

 

HRÁČ ZÁPASU : SOKOL MEZICE