Obhajoba prvenství na turnaji v Chořelicích

05.08.2019 08:34

Jakožto obhájce titulu z loňského léta se Mezice zúčastnily i třináctého ročníku Memoriálu manželů Štýbnarových v Chořelicích. Přestože loňské prvenství bylo spíše překvapením, letos v poměrně silnější sestavě jsme chtěli uspět znovu.  A hned od prvního utkání bylo zřejmé, že si jdeme za svým cílem. Ačkoli byl výkon mužstva týmový, na turnaji se střelecky v našich řadách prosazovali pouze dva hráči, nutno podotknout nejlepší hráči Mezic na turnaji – Petr Andrýsek a Jirka Látal. S nejlepším útokem a nejlepší obranou se nám podařilo prvenství obhájit a přidat do sbírky další trofej.

Dřevěnka Havířov – Sokol Mezice  2:8
Vstup do turnaje proti partě nadšenců z Havířova poskládaných z hokejistů, fotbalistů či pouhých fanoušků se Mezickým povedl náramně, hned po pár minutách bylo o osudu utkání rozhodnuto. A přesto, že se zdálo, že tým z Havířova bude na turnaji pouze do počtu, v dalších zápasech jakoby obživl a dokázal potrápit zbylá mužstva a dokonce i jednou zvítězit.
Branky: Andrýsek 6x, Látal 2x

Sokol Mezice – FC Chořelice 1:0
Vyrovnané utkání, ve kterém jsme byly lepším týmem, přesto jsme se i přes slibné šance nemohli prosadit. Na turnaji málo vídaným jevem byl i jednostranný výkon sudího, který domácím zřejmě přál vítězství a tak trošku se je snažil tlačit. I přes jeho nepřízeň se nám v samotném závěru podařila akce zcela v souladu se všemi možným i nemožnými pravidly, kdy P. Andrýsek vystihl přihrávku, míč se dostal k L. Grulichovi, který obešel obránce a vrátil P. Andrýskovi, nejlepšímu střelci celého turnaje, míč před odkrytou bránu a bylo hotovo.
Branka: Andrýsek

Moravan Cholina – Sokol Mezice  1:5
Třetí utkání na turnaji s tradičním soupeřem z Choliny, ve kterém jsme nepřipustili žádné drama a již v první půlce rozhodli, že si připíšeme další dva body do tabulky. I přes jednoznačný výsledek a fakt, že jsme byli lepším týmem, Cholina nepředvedla vůbec špatný výkon a bojovala až do konce.
Branky: Látal 4x, Andrýsek

Koník Litovel – Sokol Mezice  3:3
Naše poslední utkání na turnaji, před kterým díky ostatním výsledkům bylo jasné, že Mezice už o prvenství nemohou přijít. I přesto jsme nechtěli prohrát a nechat soupeři body zadarmo. Jenže výkon již nebyl tak soustředěný, čehož soupeř dokázal využít. Přesto, že jsme v utkání dvakrát vedli, nedokázali jsme utkání dotáhnout do vítězného konce a nakonec byli rádi za bod.
Branky: Látal 2x, Andrýsek

Sestava: Škurek – Látal, Gřešíček, Malý, Grulich, Červínek, Mrtýnek L., Andrýsek

Nejlepší střelec turnaje: Andrýsek Petr

Zápasy turnaje:
Koník Litovel – Moravan Cholina 1:1
Dřevěnka Havířov – Sokol Mezice  2:8
FC Chořelice – Koník Litovel  3:2
Dřevěnka Havířov – Moravan Cholina  3:2
Sokol Mezice – FC Chořelice  1:0
Koník Litovel – Dřevěnka Havířov  5:2
Moravan Cholina – Sokol Mezice  1:5
FC Chořelice – Dřevěnka Havířov  3:2
Koník Litovel – Sokol Mezice  3:3
FC Chořelice – Moravan Cholina  2:6

 

Pořadí Mužstvo Skóre Body
1. Sokol Mezice 17:6 7
2. FC Chořelice 8:11 4
3. Koník Litovel 11:9 4
4. Moravan Cholina 10:11 3
5. Dřevěnka Havířov 9:18 2

 

https://sokolmezice.rajce.idnes.cz/Turnaj_Chorelice_3.8.2019/