MORAVAN CHOLINA - SOKOL MEZICE

01.06.2018 23:33

23. kolo (1. 6. 2018)

Moravan Cholina - Sokol Mezice   0 : 3 (0 : 1)

   K "derbyzápasu" jsme zajížděli v rámci 23. kola do nedaleké Choliny proti místnímu Moravanu. Vedení soutěže vzhledem k rizikovosti zápasu určilo soudcováním velezkušeného Mgr. Říhu, jenž dostal přednost před méně zkušeným Ing. Ženožičkou. Tento fakt nastolil klid v řadách obou táborů. V naší sestavě i tentokrát chybělo duo M. Zdráhal - S. Hudeček, domácí pro tento duel postrádali L. Zajíčka a L. Kubíčka.

   Vstup do utkání byl hodně svižný. Hned v první minutě předvedl skvělé sólo J. Mrtýnek, gólovou radost mu však překazila konstrukce domácí svatyně. Na druhé straně nás podržel J. Škurek, který hned prvním zákrokem naznačil, že to bude jeho velký večer. V 5. minutě se poprvé měnilo skore. Kombinace J. Gřešíčka s Honzou Hladíkem vyústila ve střelu, kterou P. Mužík ještě vykryl, vyražený balon však stačil náš klenot vrátit hlavou do sítě - 0:1. A o chvíli později mohl připojit stejný hráč druhý úspěch. Po průniku z levé strany však opět zvonila jen tyč. Moravan neměl v první půli moc šancí. Jednu stoprocentní si však vypracoval po rohu, ale střelu V. Zdřálka zneškodnil J. Škurek. Poklidný poločas tedy patřil Mezicím.

   Od prvních minut druhého dějství byl cítit ze vzduchu jakýsi zvláštní "tlak"! Hru to poznamenalo natolik, že se více diskutovalo než hrálo. A začalo se i "žlutit". Trvalejší nápor měl zhruba deset minut Moravan, ale nevytěžil z něj vůbec nic především díky nezměrné bojovnosti hráčů s javorovým listem ve znaku a hlavně jistému J. Škurkovi. V 52. minutě se prodíral do šance Z. Škrabal, místo zbrklého zakončení našel s klidem angličana Jirku Mrtýnka a ten rozradostnil mezickou enklávu podruhé - 0:2. To byl také moment, který veškerý "tlak" utlumil a dohrávano se již v klidu. Razítkem na mezické vítězství byla akce z 58. minuty, kdy Z. Škrabal našel Honzu Hladíka a náš nejlepší střelec v této sezoně chladnokrevně zakončil - 0:3.

   Mezice tak potvrdily pozici "krále Litovelska" a v celkové tabulce se vyhouply již na 6. místo! Moravan Cholina sice ještě není zcela zachráněn, avšak pravděpodobnost jeho sestupu je jen v rovině teoretické. V dalším zápase nás čeká druhý tým ligy, aspirant na titul - Galatasaray. Díky dnes patří všem kdo nás přijeli do Choliny podpořit, i těm komu se podobné estrády líbí:-)

 

Branky (nahrávky) : Hladík    (Gřešíček)    - 0:1

                                   Mrtýnek (Škrabal)     - 0:2

                                   Hladík     (Škrabal)     - 0:3

 

Sestava : Škurek - Přidal, Gřešíček, Herold, Hladík, Mrtýnek, Červínek, Jedlička, Škrabal

 

Událost : Historická bilance s Cholinou : 5 výher - 2 remízy - 3 prohry

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKUREK JIŘÍ