Kovo dřevo - Sokol Mezice

26.05.2017 19:48

22. kolo (26. 5. 2017)

Kovo dřevo - Sokol Mezice   3 : 1 (2 : 0)

  Souboj prvního s druhým byl tahákem 22. kola 2.ligy, který hostil nádherný areál v Hněvotíně. Avšak na to, že šlo o porovnání kdo je letos v naší skupině skutečně nejlepší, tento duel mnoho diváků nenalákal. A v podstatě nenalákal ani moc hráčů týmu Kovo dřevo, kteří nastoupily stejně jako dva naši předchozí soupeři s pouhou čtveřicí bojovníků do pole. To tým z Mezic dorazil ke šlágru téměř kompletní, do hry se nezapojila pouze dvojice D. Červínek - J. Látal.

   Od prvních minut šlo o opatrnou šachovou partii, kde domácí byli techničtějším mužstvem a naší devízou byla zase pravidelná rotace hráčů, čímž jsme dostávali fyzickou výhodu. Dobrou čtvrthodinu se prakticky nic zajímavého nedělo, krom ojedinělých pokusů, které si s klidem pohlídali dnes velice dobří golmani na obou stranách. Nicméně Kovo dřevo zkoušelo občasné rychlé výpady, při kterých se po šikovné kombinaci dostávalo do nadějných příležitostí. A právě z jedné takové akce udeřilo v 18. minutě. Po sérii narážeček se z levé strany prosadil přesnou střelou J. Krejčí a otevřel skore - 1:0. Poté ovšem přišli velké příležitosti Mezic. Vyrovnání měli na kopačkách J. Mrtýnek, dokonce dvakrát M. Herold, ale ani jeden z vyhlášených kanonýrů neuspěl. Souzeno nám nebylo ani při šanci Z. Škrabala, jehož střela olízla pouze tyč. Při poslední akci prvního poločasu při nás ovšem stála smůla. Domácí rozehráli chytře trestný kop a do houfu hráčů nastřelený míč si neštastně srazil do brány J. Hladík - 2:0. Po odpískání branky zároveň sudí ukončil i první půli.

   Mezičtí ovšem vůbec neskládali zbraně a odhodláni s výsledkem něco udělat, bojovali ve druhém poločase jako lvi. Zvýšené tempo bralo síly hráčům Kovo dřeva a rodily se šance, které dlouho nešlo přetavit v kýžený gól. Svůj den měl ovšem domácí brankař, jenž chvílemi i čaroval. Kapituloval paradoxně po zdánlivě neviné akci. Ve 43. minutě střelu J. Gřešíčka vyrazil do tyče a od ní se k dorážce dostal Jirka Mrtýnek a i když se štestím, přece jen dopravil míč do sítě - 2:1. Kontaktní branka tedy byla na světě, jenže ... Krátce na to se jako hadimrška prosmýkl kolem lajny do našeho vápna J. Šulc, jeho nahrávka našla přesně jeho spoluhráče a bylo to 3:1. Závěrečná desetiminutovka byla o marném dobývání tvrze zn. Kovo dřevo, kdy si domácí tým zkušeně pohlídal dvoubrankové vedení a zápas dovedl do vítězného konce.

   První jarní prohra Mezic tedy přece jen přišla. Nutno ale konstatovat, že se ctí. A nepřipravil nám ji nikdo jiný než samotný král 2. ligy. Zasloužený král. Tým Kovo dřevo v dosavadním průběhu soutěže ztratil pouhé dva body a po právu vévodí naší skupině. Sokol Mezice tedy ani letos neprolomil hněvotínské prokletí a stále platí, že v této destinaci se nám nepodařilo nikdy zvítězit. I přesto stále zůstáváme na stříbrné příčce a v boji "na dálku" nás mohou o toto pěkné umístění připravit už jen rivalové z Loučan :-)

 

Branky (nahrávky) : Mrtýnek (Gřešíček)       - 2:1

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Hladík, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKUREK JIŘÍ