GALATASARAY - SOKOL MEZICE

21.09.2019 08:30

4. kolo (20. 9. 2019)

Galatasaray - Sokol Mezice   8 : 2 (3 : 1)

Branky: Kelar 4, Andrýsek 2, Papica, Galus - Grulich (Přidal), Gřešíček

Sestava: Outrata - Přidal, Herold (C), Malý, Škrabal, Grulich, Červínek, Grešíček, Mrtýnek

 

    Pátečním utkáním ve Slavoníně mezi úřadujícím mistrem Galatasaray a Sokolem Mezice uzavíralo čtvrté kolo 1. Maxi Tip ligy malého fotbalu. Přestože byl Galatasaray jasným favoritem, do utkání šel s respektem, neboť v loňské sezoně nedokázal Mezice ani jednou porazit.

    Zápas začal z obou stran opatrně a čekalo se, který tým vymyslí první kloudnou akci. Ve čtvrté minutě odhlavičkoval M. Přidal dlouhý balón za obranu, ten se dostal až na půlku, kde si jej sebral Lukáš Grulich, který obešel obránce a poslal Mezice do vedení - 0:1. To probudilo domácí, kteří reagovali zvýšením tempa, což mělo za následek dvě rychlé branky a otočení skóre. Následně podržel V. Outrata několikrát Mezice od dalších inkasovaných branek, domací byli ve velkém tlaku. Chvíli před poločasem zvýšili na 3:1.

    V druhé půli se obraz hry nezmněnil, Galatasaray dále aktivě napadal a držel míč na svých kopačkách. Velkým problémem bylo pro Mezice bránění domácích obránců, kteří svými náběhy dopředu přečislovali mezické a z každé akce byli velmi nebezpeční. I přes velmi dobrý výkon V. Outraty přidali domací další 3 branky. Mezicím se podařilo následně lehce korigovat zásluhou Jindry Gřešíčka, který se trefil pěkně do šibenice - 6:2. Přes snahu přidat další branku a snížit rozdíl skóre Galatasaray dál trestal námi nevyužité brejky a přidal další dvě branky. 

    Musíme sportovně uznat, že tentokrát vyhrál soupeř rozdílem třídy zaslouženě, dokázal efektivně využít špatného bránění a velkého množství zbytečných chyb. Nebýt velmi dobrého výkonu V. Outraty a několika nastřelených tyčí, mohlo utkání dopadnout ještě hůře. Je třeba se z výsledku rychle oklepat a připravit se na následují utkání, kdy doma budeme hostit tým Real HDO.

 

Nejlepší hráč utkání: Outrata Václav

Událost: Mrtýnek Jiří 500. utkání za Sokol Mezice