GALATASARAY - SOKOL MEZICE

12.11.2017 08:22

11. kolo (10. 11. 2017)

Galatasaray - Sokol Mezice   6 : 2 (3 : 1)

   V 11. kole 1. ligy MFO jsme se střetli s protivníkem nám více než známým, týmem Galatasaray. V mužstvu, který je pravidelným účastníkem nejvyšší soutěže, působí řada osobností v čele ikonou Malé kopané na Olomoucku M. Galusem. Do kádru tohoto týmu neodmyslitelně patří též náš spoluobčan M. Ponížil a také hráč, jenž zanechal u nás v Mezicích výraznou fotbalovou stopu - P. Andrýsek. Díky letnímu posílení patří tým Galatasaray ke žhavým kandidátům na titul v tomto ročníku, takže bylo jasné, že nás čeká velmi těžká zkouška. Na dnešní duel nám nebyli k dispozici J. Látal, S. Hudeček a Z. Škrabal. Soupeř byl v plné síle, tedy kompletní.

   Raketový vstup do utkání jsme měli my. Hned z první šance zahrozil J. Hladík, jenže jeho střela rozezvonila pouze tyč domácí brány. To hráči v červených dresech svoji první příležitost přetavili v úvodní gól. Ve 3. minutě si zkušeně počkal na zadní tyči M. Galus a nedal V. Outratovi sebemenší šanci - 1:0. O čtyři minuty později nám připomněl svoji šikovnost P. Andrýsek a ač bráněn, střelou z rychlé otočky posunul skore již na 2:0. Rychlá dvougólová sprcha nás ovšem nakopla a herně jsme se favoritovi začali vyrovnávat, ba co víc, rodily se i zajímavé šance na naší straně. V těch ale postupně selhávali J. Mrtýnek, J. Hladík, M. Herold a tak přišel trest. Úder číslo tři nám připravil opět M. Galus a naše akcie tak znovu klesly. Ani stav 3:0 nás však nezastavil v aktivní hře a nakonec jsme byli i my gólově odměněni. Střela Milana Zdráhala i s pomocí jemné teče skončila v bráně a poločasové skore 3:1 už bylo přece jen veselejší.

   Velmi dobrý fotbal se hrál i po změně stran. Bojovností jsme se vyrovnávali kombinačně lepším domácím a do kvalitního obrazu utkání zapadal i standartně bezchybný výkon rozhodčího Kumra. Stejně jako první dějství přineslo i to druhé totožný počet branek. Nejprve domácí opět odskočili zásluhou P. Andrýska na rozdíl tří branek - 4:1. Aby následně zužitkoval přesný pas J. Gřešíčka Milan Herold a Mezice byly znovu nadostřel - 4:2. Tento stav svítil na světelné tabuli hodně dlouho především díky skvělým golmanům na obou stanách, kteří předvedli několik zákroků, jenž by se neztratily ani některých televizních relacích. V 50. minutě definitivně zlomil odpor mezických gólem na 5:2 J. Daniel a v samotném závěru zkompletoval svůj hattrick nejlepší hráč tohoto duelu P. Andrýsek a stanovil tak konečný výsledek na 6:2.

   Tým Galatasaray se díky tomuto vítězství dostává do čela 1. ligy, naopak Sokol Mezice zůstává i nadále na příčce osmé. I když výsledek je jednoznačný, neprodali jsme svou kůži lacino a především předvedenou hrou jsme se zasloužili o kvalitní podívanou ve slavonínské aréně. Za týden nás čeká v posledním domácím vystoupení v tomto roce tým ze spodních pater tabulky, též nám dobře známý - FC Křídla.

 

Branky (nahrávky) : Zdráhal (Gřešíček)    - 3:1

                                   Herold   (Gřešíček)    - 4:2

 

Sestava : Outrata - Zdráhal, Přidal, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Hladík, Červínek

 

HRÁČ ZÁPASU : ZDRÁHAL MILAN