FC LEVOTIL - SOKOL MEZICE

02.09.2017 07:53

1. kolo (1. 9. 2017)

FC Levotil - Sokol Mezice  2 : 3 (1 : 2)

   Po dlouhých 2988 dnech se Sokol Mezice vrátil na prvoligovou scénu. V zápase prvního kola nám byl protivníkem tradiční soupeř FC Levotil, jenž svá utkání hraje na námi velmi oblíbené umělce v Litovli. K utkání, jenž doprovázelo nevlídné počasí v podobě neustávajícího deště, jsme nastoupili bez J. Látala, F. Přikryla a J. Mrtýnka. Domácí vyrukovali kromě M. Jirsáka, I. Chytila a J. Fišary v kompletní sestavě.

   Opatrný úvod z obou stran přinesl jakési oťukávání co předvede protivník a de facto každý vyčkával na případnou chybu toho druhého. A ta také přišla! Špatnou rozehrávku domácích vystihl dobře forčekující Milan Herold, míč si lehce navedl a střelou do šibenice otevřel skore zápasu - 0:1. Byla to první prvoligová branka Mezic od 27. června 2009, kdy se jako poslední trefil legendární Martin Pluskal - a stála za to! I nadále jsme hráli v aktivním pojetí a Levotil nepouštěli téměř do žádné šance. Ba co víc, o chvíli později přišla druhá radost. Dobře mířenou střelu M. Herolda s námahou golman domácích P. Prucek jen vyrazil a všudybyl Jindra Gřešíček dorazil míč do sítě - 0:2. S koncem první půle gradovala snaha Levotilu dát kontaktní gól a to se domácím také podařilo. Razantní střelou po zemi prostřelil jinak skvěle chytajícího J. Škurka M. Fiedler - 1:2. To byl také poločasový výsledek.

   Druhá půle byla pro diváky, jenž většina byla mezických, dosti záživná a nepostrádala dramatičnost. Šance se rodily na obou stranách a k vidění byli i pěkné kombinace. Rozhodující moment zápasu přišel ze standartní situace. K rozehrávce rohového kopu se postavil David Červínek a míč kopl tak jak to umí jen on - přímo do branky - 1:3. Dodejme, s mírným přispěním domácího golmana. Závěrečných deset minut bylo v režii Levotilu. Svou kombinační hrou nás doslova přišpendlil k naší brance a to byli místy těžké chvíle. Šest minut před koncem jsme nepohlídali nabíhajícího R. Gelu a ten snížil na 2:3. Tlak domácích, které v ofenzivě podporoval i golman P. Prucek nakonec vyrovnávací branku nepřinesl a tak závěrečný hvizd sudího Říhy rozhodl o tom, že dva body se vezou do Mezic.

   Dobrý kolektivní výkon byl základem úspěchu. Toto může být cesta jak se v nejvyšší soutěži prezentovat a jak vzdorovat silnějším a zkušenějším protivníkům. Je to jeden zápas, jedna výhra a v podstatě jsme na začátku, tudíž to nic neznamená. Radost z výhry je ale sladká a ještě sladší je, že v tom nejsme sami. Skupinka věrných, kteří se tísnili v nevlídném počasí pod deštníky, aby nás podpořili, je toho důkazem. Nyní je před námi utkání s dalším celkem "litovelské zóny" a to týmem FC Chořelice. 

 

Branky (nahrávky) : Herold                      - 0:1

                                   Gřešíček  (Herold)   - 0:2

                                   Červínek                  - 1:3

 

UDÁLOST : První výhra Mezic nad FC Levotil od 18. 11. 2001 (v soutěžním zápase)!

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH