FC KŘÍDLA - SOKOL MEZICE

21.09.2018 23:16

5. kolo (21. 9. 2018)

FC Křídla - Sokol Mezice   5 : 0 (3 : 0)

   Souboj dvou týmů ze spodu tabulky 1. ligy se v rámci pátého kola odehrál v, nám kdysi zaslíbené, slavonínské aréně. S olomouckými Křídly se Mezice střetávají poměrně často, ale bilance s tímto soupeřem je pro nás dlouhodobě negativní. Ani v loňském ročníku se nám proti tomuto týmu nevedlo a oba vzájemné duely jsme prohráli. Po špatném startu do soutěže byl tento zápas výzvou jak vše nepříznivé prolomit. Do karet nám tak trochu mohla hrát skutečnost, že domácí se sešli v hodně oslabené sestavě, navíc měli v nohách středeční dohrávku proti Tonerům.

   Říká se, že každý zápas je jiný, ale zvláštní deka, jenž padla na naše mužstvo v úvodu této sezony, nás svázala i v tomto utkání. Po nadějném úvodu jsme hned v 7. minutě ztrátou míče na polovině nabídli domácím bleskové přečíslení, které využil první brankou J. Černý - 1:0. Momentem, kdy se snad mohlo vše otočit byla krásná individuální akce Z. Škrabala, leč jeho slalom "alá Masopust" skončil střelou jen do tyče. Poté se začalo vše hroutit. Další hrubku, po které šli dva hráči Křídel do brejku, zachraňoval J. Gřešíček, bohužel ve snaze míč odkopnout rozvlnil síť naší brány - 2:0. Naše šance a pološance s přehledem likvidoval dnes famózní golman I. Opletal. Ve 25. minutě přišla další rána. Opět ztracený míč a nekompromisní potrestání z kopačky J. Černého - 3:0.

   Mužstvo Mezic se o poločase snažilo namotivovat, že se vše zvrátí a už to nemůže být horší - může to být horší. Druhý poločas jsme i přes snahu upadali výslovně do apatie, kterou podporovali zejména někdy až neskutečné zákroky I. Opletala. Vrcholem trápení byla další ztráta míče na půlící čáře a z toho plynoucí gólová akce Křídel na jejímž konci byl A. Marousek - 4:0. Svěšené hlavy, zmar! I při takovém scénáři by se slušelo ze strany týmu, jenž jasně vede, trochu respektu vůči soupeři. Ten absolutně neprokázal domácí kapitán A. Rychlý, který teatrálním tleskáním před obličejem M. Herolda, vybídl našeho hráče k odstrčení tohoto provokatéra. Následný komický pád vyústil v červenou kartu pro M. Herolda. Hru v přesile již pojali domácí trochu exhibičně a na konci nám zasadili poslední pátý úder, když nadvakrát překonal bezmocného J. Škurka A. Panáček - 5:0.

   Pátý zápas, pátá prohra, děsivé skore, dva zápasy bez vstřeleného gólu. Mužstvo, které ještě na jaře poráželo jednoho soupeře za druhým si najednou neporadí ani s tak slabým soupeřem, jakým dnes Křídla byly. Sokol Mezice se ocitá na samém chvostu 1. ligy a série nezdarů pokračuje. Jak z toho ven? ...co si tak třeba zanotovat slova písně K. Zicha ...není všechno paráda co hrajem, někdy stačí jenom zabrnkat ...a tak se pokusíme příští neděli zabrnkat na strunu HDO :-)

 

Dnes děkujeme za podporu jedinému fans, který s námi absolvoval tuhle blamáž, Radovi :-)

 

Branky (nahrávky) :

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Herold, Gřešíček, Mrtýnek, Červínek, Jedlička, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : NIKDO