Sokolka Horka B - Sokol Mezice

17.06.2016 20:18

25. kolo (17. 6. 2016)

Sokolka Horka B - Sokol Mezice   2 : 7 (1 : 3)

   Poslední výjezd sezony směřoval tam, kde jsme letos okusili hořkost jediné porážky, do Horky. Narozdíl od týmu Sedliska, který před dvěma měsíci využil naší špatné konstalace hvězd, měl být celek Sokolky B daleko těžším oříškem. Opak byl však pravdou a my jsme zápas v pohodovém tempu zvládly bravurně.

   Běžela 6. minuta utkání a první posun skore zaznamenal Michal Přidal - 0:1. O chvíli později přidal druhou branku David Červínek - 0:2. Klasické ukolébání, ztráta koncentrace a Horka snižuje na 1:2. Poté nás dlouho držel v šachu J. Kamínek, který v bráně Horky chytal jako za starých časů. Nakonec jsme jej ještě do pauzy dokázali překonat potřetí, a to zásluhou Jirky Mrtýnka - 1:3. Tento gól byl jubilejním stým v této sezoně a symbolicky jej vstřelil hráč, který jich v naší historii dal nejvíc ...no asi ho to bude něco stát ...

   Po přestávce držel prapor uvadajících domácích pouze J. Kamínek, a byl tak trochu jako sám voják v poli. Mezice dobře kombinovali a zápas měli jasně ve svých rukách. Čtvrtou trefu přidal parádně Milan Herold - 1:4. Následně vymyslel nevýdanou "kulišárnu" náš golman J. Škurek, který jakýmsi volejbalovým driblinkem připravil Horeckým druhou gólovou radost - 2:4. Hned po minutě však Jirka Mrtýnek vsítil pátou branku a bylo rozhodnuto. Otevřená obrana Horky již rezignovala a na nebohého  Honzu Kamínka se valil jeden nájezd za druhým. Nutno podotknou, že domácím chuť do hry ztrpčoval pravidla absolutně neznající rozhodčí, jenž byl vůbec nejslabším článkem utkání. Na cestu do Mezic jsme si v závěru připravili ještě dva gólové momenty. Milan Herold nepohrd přihrávkou před prázdnou bránu a dal na 2:6. A v samém závěru nabídl tentýž hráč podobnou laskominu Standovi Hudečkovi a ten překonal svého "svědka" J. Kamínka posedmé - 2:7.

   Krásný výsledek proti tradičnímu soupeři potěšil. Na 99,9 % se Sokol Mezice stává vítězem 3. ligy A a kromě mladých ambiciozných Galacticos jsme neměli v této skupině vážnějšího konkurenta. O pohár pro vítěze nás může připravit již jen prohra o 21 branek se sestupujícím Agrometalem :-)

 

Branky (nahrávky) : Přidal      (Herold)         - 0:1

                                 Červínek                       - 0:2

                                 Mrtýnek   (Herold)         - 1:3

                                 Herold    (Zdráhal)         - 1:4

                                 Mrtýnek (Červínek)       - 2:5

                                 Herold   (Červínek)        - 2:6

                                 Hudeček   (Herold)        - 2:7

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Látal, Herold, Mrtýnek, Červínek, Škrabal

 

Událost : Pokořena hranice 100. vstřelených branek - poprvé od sezony 2009 - 10 !

 

HRÁČ ZÁPASU : ČERVÍNEK DAVID