SOKOL POHOŘANY - SOKOL MEZICE

27.11.2017 16:57

13. kolo (26. 11. 2017)

Sokol Pohořany - Sokol Mezice   4 : 1 (1 : 1)

   V podzimní derniéře jsme zajížděli na půdu třetího týmu tabulky, Sokola Pohořany. Na pohořanském hřišti se Sokol Mezice představil poprvé od listopadu 1997, kdy nám byl tehdy soupeřem druhý tamní celek META. Od té doby uplynulo dlouhých dvacet let a z tehdejšího kádru Mezic jsou pamětníky naší prohry 2:3 už jen dva "mohykáni", dnes již legendy klubu M. Přidal a J. Mrtýnek. Na poslední zápas tohoto kalendářního roku nás doprovázela skupinka skalních fans, kterým jsme se chtěli odvděčit dobrým výkonem. V sestavě jsme byli nuceni improvizovat na postu golmana, který zaujal J. Gřešíček. Pohořanšťí na nás vyrukovali s hodně mladým kádrem a též, kupodivu coby domácí tým bez reg. průkazů! Jelikož jsme nechtěli "opět" jitřit atmosféru, v přátelském rozpoložení jsme domácím svolili odehrát zápas na občanky:-)

   Již z úvodních minut bylo jasné, že to bude hodně fyzicky náročné utkání. Hrál se fotbal nahoru - dolu a kupodivu jsme to byli my, kdo si vytvářel brankové příležitosti. V koncovce však chyběla trocha klidu a někdy i pověstné štěstíčko. V 15. minutě ovšem ze souboje jeden na jednoho vyšel vítězně Jirka Mrtýnek a svoji akci dotáhl až k úspěšnému zakončení - 0:1. Následoval klasický úkaz, kdy jako už poněkolikáté jsme téměř okamžitě o vedení přišli. Při trestném kopu domácích se rozestoupila mezická zeď a J. Gřešíček byl bezmocný - 1:1. I nadále jsme ale pokračovali v aktivitě a mladící v černých dresech nemohli dlouho najít recept jak na naši dobře organizovanou hru.

   Do druhé půle nastupovala mužstva s vědomím, že kdo dá druhou branku, bude pravděpodobně vítězem. Dlouho vyrovnaná partie, nabízela divákům zajímavé situace na té či oné straně. Kýžený gól však přece jen dali domácí. Svůj slalom i s trochou štěstí přetavil v rozhodující branku hráč č.14 - 2:1. S přibývajícím časem se nedařilo vyvinout dostatečný tlak, abychom alespon srovnali, naopak nám již docházeli fyzické síly. To logicky vyústilo v pohodový závěr pro Pohořany. Třetí a čtvrtý gól v naší síti byl důsledkem hry vabank, kdy jsme vše vrhli do útoku a domácí nás do otevřené obrany trestali.

   Minimálně bod z tohoto zápasu byl reálný, přesto je nutno uznat, že domácí byli o kousíček lepší. Pohořany tak přezimují na krásné třetí příčce, Sokolu Mezice patří po polovině soutěže místo osmé. Na nováčka velmi solidní. Navíc se pyšníme jedním primátem, který nikdo jiný v lize nemá - nejlepšími fanoušky!! Nyní nastává dlouhá, čtyřměsíční pauza. Jarní odvety nám začnou 1. dubna soubojem s  FC Levotil.

 

Branky (nahrávky) : Mrtýnek       - 0:1

 

Sestava : Gřešíček - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Přikryl, Herold, Mrtýnek, Červínek, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH

 

Speciální poděkování : Ondrovi, Mirovi, Vojtovi, Nenasovi, Tondovi, Peťovi a panu řídícímu:-)