Sokol Mezice - SK Profit Nová Ves

29.05.2016 17:05

22. kolo (29. 5. 2016)

Sokol Mezice - SK Profit Nová Ves   2 : 2 (0 : 1)

   Ve 22. kole jsme přivítali tradičního rivala a ještě před rokem spoluúčastníka 2.ligy, tým Profit Nová Ves. Mezi omlazeným kádrem hostí nechyběli ani dvě legendy tohoto klubu, v bráně stojící M. Otava a kanonýr Z. Kučera. Naše sestava doznala oproti minulému zápasu změnu na postu golmana a do útoku byl nasazen M. Crhák.

   Pěkné počasí, atraktivní soupeři a lahodné občerstvení přilákalo do Mezic velice slušnou diváckou návštěvu. Ta viděla v první půli vcelku vyrovnaný duel, kterému však dlouho chyběli góly. Nejvýraznější postavou se minutu po minutě stával nejstarší muž na hřišti, golmanský čaroděj Milan Otava. Svými zákroky doslova zamkl svou svatyni a na kliku pověsil nápis CLOSE! A aby toho nebylo málo tak druhý matador v dresu týmu z Nové Vsi Zdeněk Kučera poslal chvíli před poločasem Profit do vedení - 0:1.

   Ve druhém dějství pokračovalo dobývání brány hostí, ale střelami již značně obitý "Mydlo" stále odolával. Ba co víc, hostům se podařilo jít dokonce do dvoubrankového trháku! Nepokrytý obránce Nové vsi propálil dnešního mezického kapitána J. Škurka a bylo to 0:2. Závěrečná desetiminutovka byla doslova uragánem valící se na novoveskou branku a tento tlak nakonec vyústil i v zasloužené vyrovnání. Nejdříve v 54. minutě dvojice M. Herold - D. Červínek vyšachovala hostující obranu a prvně jmenovaný odčaroval Otavovo kouzlo - 1:2. Dvě minuty před koncem měl jasný gól na kopačce dnes velmi agilní S. Hudeček, ale i on selhal. Když rozhodčí Říha nahlásil poslední minutu utkání spasila Mezice kombinace S. Hudeček - Z. Škrabal a Zdenek Caniggia filigránsky překonal "Mydla" podruhé - 2:2.

   Diváci, kteří přišli na dnešní mač tedy rozhodně nelitovali a mužstva jim nabídla drama až do samého závěru. V důsledku to znamená, že remíza nás sráží z prvního místa, nicméně všechny týmy nemají odehrány stejný počet zápasů.

 

Branky (nahrávky) : Herold  (Červínek)           - 1:2

                                 Škrabal (Hudeček)           - 2:2

 

Sestava : Škurek - Přidal, Hudeček, Herold, Zdráhal, Mrtýnek, Červínek, Škrabal, Crhák

 

Událost : "Specialista" na Profit  M. Herold - 17 gól tomuto soupeři

 

HRÁČ ZÁPASU : HUDEČEK STANISLAV