Sokol Mezice - Schwarzbach

04.09.2016 15:05

2. kolo (4. 9. 2016)

Sokol Mezice - Schwarzbach    6 : 5 (0 : 4)

   K utkání druhého kola přijel do Mezic nám velmi dobře známý litovelský Schwarzbach. V soubojích s tímto protivníkem jsme toho zažili už mnoho, ale to co se odehrálo na mezickém hřišti dnes, na to se bude ještě dlouho vzpomínat. Ale popořádku. V naší sestavě oproti minulému zápasu chyběli kapitán M. Zdráhal a D. Červínek, naopak tým od černého potoka dorazil v plné sestavě a hlavně útočná vozba Suchánek - Bubla - Krajc vzbuzovala respekt.

   Krásné slunné dopoledne, výborně připravené hřiště, dva rivalové, láhodné občerstvení. To vše přilákalo nejednoho fotbalového fajnšmekra. Úvod zápasu ovšem až tak romantický nebyl. 4. minuta a hosté se po střele T. Krejčího z trestného kopu ujímají vedení - 0:1. Následuje několik povedených akcí Mezic, v důsledku to však znamená jen rozchytání hostujícího golmana. Poté přichází pasáž , kdy v rozmezí dvou minut skórují nejdříve P. Bubla a po něm M. Krajc a Schwarzbach vede rázem 0:3. Mezice ovšem neskládají zbraně a pěknými kombinacemi si připravují jednu příležitost za druhou. Změnu skore ale nedovolí výtečný brankař hostí, jenž likviduje veškeré šance mezických. Náš zmar se navíc prohlubuje čtvrtou brankou a po půli jdeme do kabin s těžko dohnatelným handicapem.

   Tragický poločas umocňuje i nástup do druhého dějství. Mrštný M. Krajc utíká podél lajny a servíruje další gólovou lahůdku T. Krejčímu - 0:5! 45. minuta a luxusní náskok Schwarzbachu. To už zavání blamáží a hozením mezického ručníku do arény. Definitivní hřebíček do naší rakve mohl zatlouct M. Krajc, jeho střelu do poloprázdné brány však zastavuje tygřím skokem J. Škurek. A v tomto okamžiku se mění obraz celého utkání. Domácí, kteří již nemají co ztratit, pokračují ve své hře, kdežto mužstvo ve žlutých dresech, kráčející si za hladkým vítězstvím zcela vyklidilo pole. Korekce stavu na 1:5 Milanem Heroldem ještě nic neznamená. O dvě minuty později zavelí zastupující kapitán Michal Přidal brankou na 2:5 ke zteči. Za tohoto stavu doráží v 50. minutě P. Bubla bombou pouze do tyče a začíná neskutečný závěr domácích. 52. minuta, Michal Přidal vymetá šibenici - 3:5. 56. minuta, Zdeněk Škrabal filigránsky - 4:5. 60. minuta, výstavní akce mezické čtveřice, po které vyrovnává Standa Hudeček - 5:5. Sudí Říha avizuje nastavení jedné minuty. Schwarzbach rozehrává, míč ovšem ztrácí. J. Gřešíček přihrává volnému J. Mrtýnkovi, ten nachází v ještě lepší pozici Zdeňka Škrabala a ten se stává Mezickým BOHEM - 6:5!

Kdo neviděl - neuvěří!

   Takový špíl, s takovým vyvrcholením se v Mezicích ještě neodehrál. Nezměrná touha po úspěchu celého týmu dopřála radost nejen samotným hráčům, ale též obecenstvu pro nějž to byl opravdu nevšední zážitek. Ocenit se však musí i výkon hráčů hostujícího mužstva, kteří i když nedotáhli nadějný stav do vítězného konce, odehráli v Mezicích skvělou partii. Sokol Mezice se tedy posouvá na čtvrtou příčku, Schwarzbach zůstává bez bodu na 11. místě.

 

Branky (nahrávky) : Herold   (Škrabal)      - 1:5

                                   Přidal    (Hudeček)    - 2:5

                                   Přidal    (Mrtýnek)     - 3:5

                                   Škrabal (Mrtýnek)     - 4:5

                                   Hudeček   (Přidal)      - 5:5

                                   Škrabal   (Mrtýnek)   - 6:5

 

Sestava : Škurek - Přidal, Hudeček, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Škrabal

 

Událost : Největší obrat skore v historii mezické malé kopané!

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIDAL MICHAL