SOKOL MEZICE - REAL HDO

02.11.2017 07:49

8. kolo - dohrávka (1. 11. 2017)

Sokol Mezice - Real HDO   3 : 10 (2 : 5)

   Posledním zápasem 8. kola 1. ligy bylo dohrávané utkání mezi Sokolem Mezice a Realem HDO, které se po domluvě obou stran uskutečnilo v Bystrovanech. Došlo tedy na naši konfrontaci s osminásobným vítězem a historicky nejúspěšnějším týmem MF Olomouc. V aktuální tabulce ovšem figurovaly Mezice před tímto věhlasným klubem, což do Bystrovan přilákalo i nemalou skupinu našich příznivců. Zajímavě působil i fakt, že jsme před tímto duelem měli nálepku nejméně inkasujícího mužstva 1. ligy ...veškerá pozitiva však byla rázem obrácena naruby.

   Utkání přitom začalo nejlépe jak mohlo. Po oťukávací pětiminutovce se výstavní trefou prezentoval Jindra Gřešíček a sektor mezických fans mohl jásat - 1:0. Dvě minuty poté však nevinná akce Realu završená první brankou v naší síti zažehla motor značky HDO. Následovala minuta hrůzy, ve které šli domácí již do vedení 1:3. Ve 12. minutě jsme ještě stačily kontrovat my po krásné akci dvojice J. Hladík - Zdeněk Škrabal snížením na 2:3. Tady ovšem mezická euforie končí. Nešťastný vlastní gól našeho kapitána dodal pánům fotbalistům ve žlutých dresech klid a ti nám i našim fanouškům začali předvádět své fotbalové umění. S pátým gólem v naší síti už to začalo zavánět debaklem, naštěstí jsme do přestávky na větší jak tříbrankový rozdíl domácím odskočit nedovolili.

   Druhou půli lze shrnout jednoduše. Ač by se zdálo a dalo by se napsat, že naše hra se sesypala, není tomu tak. Snaha a bojovnost všech v mezickém dresu jednoduše nestačila kvalitám soupeře, který ovládl zápas a byl prostě lepší. Konečný resultál 3:10 je hodně krutý, ale spravedlivý.

   Po této dohrávce nás tedy tým HDO v tabulce předskakuje a Mezicím tak patří 6. příčka. Šesté místo po devíti kolech berme jako vynikající, protože coby nováček si vedem nadmíru dobře. Samostatnou kapitolou je kolektiv nadšenců, kteří se sychravém podzimním počasí rozhodli přijet nás podpořit. I když jsme jim samotným výsledek radost tentokrát neudělali - oni nám svou přítomností ano. A my za to děkujeme. O reparát se pokusíme již tuto neděli, kdy nás čeká "derby" proti Moravanu Cholina :-)

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček (Červínek)    - 1:0

                                   Škrabal  (Hladík)        - 2:3

                                   Gřešíček (Škrabal)      - 3:7

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Gřešíček, Herold, Hladík, Červínek, Škrabal

 

Událost : První dvouciferná prohra od r. 2010 (Galatasaray-Mezice 10:6)

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH