SOKOL MEZICE - KOVO DŘEVO

17.10.2021 13:35

21. kolo (17. 10. 2021)

Sokol Mezice - Kovo Dřevo   2 : 3 (0 : 1)

  Každý tým má svého oblíbeného soupeře, na kterého se mu daří. Stejně tak je i opačná kategorie soupeřů, jenž má zkrátka visačku "neoblíbený". Pro Sokol Mezice je letitou černou můrou hněvotínské Kovo Dřevo. Od roku 2007 jsme v jedenácti vzájemných duelech tento celek ani jednou nepokořili a pokus č.12 jsme měli v závěrečném utkání 21.kola 1.ligy na domácím hřišti. 

  Hosté, kteří přijeli bez registrovaného hráče a jen s jedním mužem na střídání, preferovali taktiku, že se není kam hnát a zkušeně kontrolovali hru. Naše útočná vozba byla dnes vyztužena o F. Přikryla, který se v první půli dosti neúspěšně zastřeloval. V 15. minutě se šikovně prosmýkl středem hřiště J. Krejčí a uklidil míč bezpečně do brány - 0:1. Následovalo několik pološancí na obou stranách, skore se však do poločasu již nezměnilo.

  Rázný vstup do druhého dějství se podařil mezickému mančaftu. Hned v první minutě napřáhl z dálky S. Hudeček, jeho štiplavou střelu brankař hostí neudržel a Filip Přikryl byl při dorážce natolik důrázný, že zajistil srovnání stavu - 1:1. Následně se nám dařila rozehrávka přes dnes opět výborného J. Gřešíčka a přicházeli i šance, leč koncovka nebyla bůhvíjaká. A právě u našeho základního stavebního kamene vznikla hrubka, kterou ve 43. minutě nekompromisně potrestal Duda a náš golman se červenal - 1:2. I z tohoto úderu jsme se však vzpamatovali relativně rychle a netrvalo ani pět minut a opět Filip Přikryl srovnal na 2:2. Scénář zápasu byl hodně podobný tomu z před 14ti dní proti Chelsea, bohužel štěstí se tentokrát od nás odklonilo. Pět minut před koncem se v nepřehledné situaci u naší brány nejlépe zorientoval Duda a zajistil výhru pro Kovo Dřevo - 2:3.

  Jsou série, které jsou nekonečné a kletba Mezic v soubojích proti hněvotínskému rivalovi stále pokračuje. Tento výsledek zároveň znamená prohození pozic obou týmů v tabulce, ale stále se jedná o klidný střed, ve kterém se držíme ve společnosti právě našeho dnešního soupeře a také soupeře nadcházejícího. Tím je FC Levotil a jelikož již z pohledu Sokola Mezice a tohoto našeho soka de facto není, při pohledu na tabulku, o co hrát, výzvou budiž fakt, že vítěz se bude moci pyšnit primátem Král Litovelska! Vždy je oč hrát:)

 

Branky (nahrávky) : Přikryl (Hudeček)    - 1:1

                                   Přikryl (Malý)          - 2:2

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Červínek(C), Mrtýnek J., Přikryl, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP