SOKOL MEZICE - GALACTICOS

23.10.2022 14:11

21. kolo (23. 10. 2022)

Sokol Mezice - Galacticos Olomouc   3 : 0 (1 : 0)

  Nelichotivé postavení Sokola Mezice v tabulce 1. ligy, potupná kontumace v minulém kole a především vyprchávající nadšení ze samotného působení v nejvyšší soutěži. Taková jsou fakta, která momentálně sužují mezický klub. Jak se ovšem říká  ...vše špatné, může být k něčemu dobré. A tak navzdory všem negativním okolnostem se, jako již nesčetněkrát v historii, náš tým dokázal v těžkých časech semknout a postavit  znovu na nohy. Klasickým příkladem budiž utkání 21. kola proti olomouckým Galacticos. Soupeř, se kterým máme mírně kladnou bilanci, nás v jarním zápase dokázal porazit a tak jsme chtěli tento nezdar napravit. Naši sestavu vyztužil po dlouhé době Honza Hladík a ze stavu zraněných se vrátili Milan Zdráhal a Filip Přikryl. Galacticos přijeli v poměrně solidní sestavě a také doprovázeni minitáborem svých fans.

  Kdo očekával v tomto zápase nějakou gólparádu, ten byl na omylu. Obě mužstva se snažila hrát spíš takticky na jistotu a hlavně v prvním poločase bylo šancí jako šafránu. O něco víc ze hry měli Mezice, ale Galacticos již vyzráli ve zkušený mančaft a vědí co chtějí dle potřeby hrát. Bylo proto obtížné je překvapit at už kombinačně či brejkovými situacemi. Přesto se nám to jednou podařilo a po nabídce F. Přikryla se z těžkého úhlu prosadil Pavel Listopad a poslal Mezice do vedení - 1:0. Tím však byl veškerý střelecký prach v první půli vystřílen.

   Druhé dějství nabídlo již trochu otevřenější partii a přicházely i zajímavé situace. Pokusy hráčů Galacticos končily v rukavicích naší dnešní "jedničky" J. Gřešíčka. Brzské uklidnění nám však dal gól Filipa Přikryla, kterým tak posunul stav na dvoubrankový rozdíl - 2:0. Poté ovšem začali být hodně nebezpeční hosté a nás hned třikrát zachránila od inkasovaného gólu branková konstrukce! I tuhle pasáž jsme ale ustáli bez úhony a navíc v samotném závěru vyšperkoval naši první podzimní výhru třetí brankou opět Filip Přikryl - 3:0.

  Konečně! Mezice prolomily černou sérii bez výhry a navíc s čistým kontem. Nutno avšak uznat, že soupeř měl hodně smůly a odehrál vyrovnané utkání. Galacticos jsou v klidném středu tabulky a určitě budou patřit k prvoligovým účastníkům i v příští sezoně. Naše akcie stoupají a klesají v závislosti na dvojici H+P, to vědí všichni. Stále jsme ale jeden tým a jako jeden tým procházíme jak tím špatným, tak i tím dobrým. V dalším kole vyzveme ve čtvrtek 27. 10. ve slavonínské aréně Chelsea Olomouc.

 

Branky (nahrávky) : Listopad (Přikryl)     - 1:0

                                   Přikryl   (Přidal)       - 2:0

                                   Přikryl   (Tököly)     - 3:0

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Zdráhal(C), Listopad, Hladík, Červínek, Tököly, Přikryl, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP