Sokol Mezice - FC Rychlá rota

06.11.2016 12:41

11. kolo (6. 11. 2016)

Sokol Mezice - FC Rychlá rota   5 : 2 (3 : 2)

   Po čtrnáctidenní pauze jsme opět nastoupili k soutěžnímu zápasu, ve kterém nám byl v rámci 11. kola soupeřem sedmý tým tabulky, Rychlá rota. Mezi absentujícími na naší soupisce byli S. Hudeček a J. Látal, místo nich do hry zasáhl D. Červínek.

   Úvod utkání byl mezickým útočným uragánem. Hosté se nestačili ani pořádně rozkoukat a do desáté minuty počítali tříbrankové manko. Jako první si vzal slovo ve 3. minutě Jirka Mrtýnek, jenž se krásně trefil do šibenice - 1:0. Druhou trefu připravil o dvě minuty M. Přidal Jindrovi Gřešíčkovi a bylo to 2:0. Z pohledných a hlavně přesných kombinací se "rychloroťákům" doslova točila hlava. A když po další krásné akci dával Jirka Mrtýnek do prázné již na 3:0, vypadalo to na kanonádu. Jenže ejhle, do rozjetého soukolí jakoby spadl kamínek a stroj se zadrhl. Hosté ve 12. minutě proměnili pokutový kop a snížili - 3:1. Mezičtí, vykolejení zbytečnými půtkami s rozhodčím, vypadli z role a zkušené mužstvo Rychlé roty vytěžilo za krátko i kontaktní gól. Výstavní táhlou střelou se prezentoval Z. Okleštěk a stav byl rázem 3:2. Po částečném uklidnění se domácí vrátili k trpělivé kombinační hře a znovu se začali rodit šance. Ba co víc, k dispozici jsme dostali stejně jako soupeř pokutový kop. Při něm ovšem M. Zdráhala vychytal M. Janků a tak poločasový rozdíl zůstal jednogólový.

   Druhé dějství přineslo vyzývací souboj Mezic proti Markovi Janků. Útok za útokem, šance za šancí, tutovky hráčů v červeném a na konci byl vždy mág v bráně Rychlé roty. Dlouho, předlouho držel naděje pro svůj tým, nicméně kapituloval až po střele Milana Herolda ve 45. minutě - 4:2. To byla branka klíčová a uklidňující. Hosté se již nezmohli k nějakému zvratu a jen díky jejich brankaři se skore nenavyšovalo. Až tři minuty před koncem po akci na jeden dotek dal konečnou podobu výsledku David Červínek - 5:2.

   Vítězství zasloužené - hra (až na koncovku) vynikající. Sokol Mezice se usazuje ve špici 2.ligy A, FC Rychlá rota se stále pohybuje na rozhraní sestupových vod. Nyní nás čeká poslední výjezd podzimní části sezony a to již zítra, kdy se nám ve slavonínské areně postaví celek Galacticos.

 

Branky (nahrávky) : Mrtýnek (Zdráhal)          - 1:0

                                  Gřešíček   (Přidal)            - 2:0

                                  Mrtýnek  (Zdráhal)          - 3:0

                                  Herold     (Hladík)            - 4:2

                                  Červínek (Gřešíček)         - 5:2

 

Sestava : Outrata - Zdráhal, Přidal, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Červínek, Hladík, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH