SOKOL MEZICE - FC PEKLO NOVÁ VES

29.10.2023 19:51

21. kolo (29. 10. 2023)

Sokol Mezice - Peklo Nová Ves   7 : 2 (3 : 2)

  Souboj Sokola Mezice s Peklem Nová Ves se dal označit za šlágr kola 3. ligy. A to vzhledem k faktu, že právě tato dvě mužstva zůstala jako jediná na podzim bez ztráty "kytičky", když doposud všechna svá utkání vyhrála. Pro Mezice by znamenala případná výhra z tohoto zápasu další bodové odskočení od svých pronásledovatelů z Bohuslavic. S mužstvem Peklo Nová Ves máme historicky výtečnou bilanci a tu jsme chtěli potvdit i tentokrát. Vše kolem tohoto zápasu se ovšem dnes neslo v duchu velkého návratu. Dva měsíce po těžkém zranění se do naší sestavy vrátil Filip Přikryl a už jen samotná přítomnost tohoto hráče nás všechny nabudila předvést co nejlepší výkon.

  A zápas začal pěkně od podlahy. Hned v 1. minutě šli hosté do vedení po tečované střele L. Otavy, na kterou neměl náš Páv sebemenší šanci reagovat - 0:1. Odpověď na úvodní trefu přišla ale téměř okamžitě po spolupráci dvojice Přikryl - Červínek a bylo rázem srovnáno - 1:1. Po prvotním brankovém namlsání publika však přišla mdlá čtvrthodina, kdy víceméně útočníci Mezic dostávali do provozní teploty čaroděje v bráně Pekla, Milana Otavu. Až rychlá kombinace, na jejímž konci Michal Tököly vyzval ke skorování Zdenka Škrabala, dostala Mezice do vedení - 2:1. Ihned po rozehrání přišel i třetí zásah. A jeho autorem byl navrátilec Filip Přikryl, který si po dlouhém půstu dopřál gólovou radost - 3:1. Ač se zdálo, že jsme odpor protivníka zlomili, opak byl pravdou. Houževnatí Pekelníci rozhodně nesložili zbraně a dodali utkání nový náboj v podobě kontaktního gólu, kterým se prezentoval R. Hégr a branka to byla vskutku výstavní - 3:2. Zbytek poločasu byl ve znamení plejády neskutečných zákroků 56letého strážce svatyně Nové Vsi, který tak držel své mužstvo stále ve hře.

  Do druhého poločasu jsme provedli změnu v sestavě, kdy nevýrazného Vojtu Mrtýnka nahradil Lukáš Grulich. Stejně jak končilo první dějství i na začátku druhé půle to byla stále stejná písnička. Mezické střelce přiváděl golman Otava skoro až k zoufalství, kdy nebylo možno dostat míč za jeho záda! Až skvělá kombinace a branka Michala Tökölyho ve 41. minutě odšpuntovali mezický brankostroj - 4:2. Peklu docházeli síly a navíc po odstoupení jejich kapitána to již byla jednostranná záležitost. Ve 48. minutě přišel moment, který každý přítomný musel ocenit potleskem. Filigránské zakončení lobem z dílny Lukáše Grulicha bylo doslova fotbalovým pomlskem - 5:2. Závěr zápasu měl ve své režii náš nejlepší střelec Filip Přikryl, který dvěma brankami zkompletoval svůj další hattrick a stanovil konečný výsledek tohoto utkání na 7:2.

  I když soupeřům nelze upřít snahu, vítězství Mezic je zcela zasloužené. Peklu budiž ke cti, že hrálo otevřený fotbal, což ovšem mělo za důsledek přetížení jejich golmana, který opět předváděl neskutečné věci, ale sám na vše nestačil. Sokol Mezice pokračuje v bodových žních a s aktuálním počtem 53 bodů je nejlepším mužstvem za všech lig MFO. Pokračování vítězného tažení může mít další díl již tento pátek, kdy zajíždíme na Novou Ves, tentokrát proti druhému místnímu celku, Profitu. 

 

Branky (nahrávky) : Červínek  (Přikryl)    - 1:1

                                   Škrabal   (Tököly)     - 2:1

                                   Přikryl   (Zdráhal)     - 3:1

                                   Tököly   (Grulich)      - 4:2

                                   Grulich   (Přikryl)      - 5:2

                                   Přikryl                       - 6:2

                                   Přikryl   (Tököly)      - 7:2

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Tököly, Zdráhal M.(C), Červínek, Přikryl, Škrabal, Mrtýnek V., Grulich

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP