SOKOL MEZICE - FC KŘÍDLA

19.11.2017 15:02

12. kolo (19. 11. 2017)

Sokol Mezice - FC Křídla   2 : 4 (1 : 1)

   Soubojem mezi sousedy v tabulce, osmých Mezic a devátého celku FC Křídel, bylo zakončeno 12. kolo nejvyšší soutěže. Nám dobře známý protivník, se kterým jsme svého času sváděli líté boje ve 2. lize, nastoupil v kompletní sestavě, ta naše postrádala pouze M. Zdráhala. I přes rozmary podzimního počasí se podařilo připravit ideální hrací plochu, což ocenil i soupeř a nepohrdl by jím snad ani ten nejradikálnější odpůrce šotolinových hřišť.

   Utkání, které nemělo favorita, začalo pěkně od podlahy a soupeři jeden druhému nic nedarovali. Hned ve 4. minutě se prvně měnilo skore. M. Herold vybojoval na půli míč, předložil jej do úniku Filipovi Přikrylovi a ten suveréně, podél golmana, otevřel gólový účet zápasu - 1:0. Chvíli poté přišel nešťastný okamžik - po nezaviněné srážce v našem pokutovém území, zůstali ležet na zemi náš golman J. Škurek a hostující obránce č. 4. Po prvotním ošetření se oba hráči rozhodli pokračovat ve hře. Vývoj zápasu pokračoval aniž by někdo zaregistroval, že vše není o.k. Ve 20. minutě se podařilo Křídlům srovnat stav na 1:1. Do přestávky jsme si vypracovali několik po gólu volajících šancí, stav však zůstal nezměněn. O poločasové přestávce jsme byli nuceni vystřídat golmany - jak se později ukázalo, Jiří Škurek odchytal cca 25 minut s otřesem mozku!

   Druhá půle nám vůbec nevyšla. Šance, kdy si obránce žlutočerných orazítkoval tyč a z následné dorážky J. Gřešíček přestřelil, zůstala nevyužita. A tak kontrovali hosté. Poprvé krásnou ranou L. Kouřila - 1:2. A podruhé po perfektně rozehraném trestném kopu přesně mířil A. Šrámek - 1:3. Do naší hry se začala vkrádat křeč a naopak Křídlům narostla křídla. Přesto jsme se ještě nadechli. V 56. minutě špatně rozehrál míč hostující brankař I. Opletal a jeho chybu nekompromisně potrestal podruhé Filip Přikryl - 2:3. Záblesk naděje trval pouhou minutu. To pro změnu po naší chybě v obraně zužitkovali přečíslení dva na jednoho hosté a stanovili tak konečný výsledek v poměru 2:4.

   Velmi špatný druhý poločas nás opět stál lepší výsledek. Nutno uznat, že i díky větší chuti našeho soupeře po vítězství. Na pozicích obou týmů v tabulce se však nic nemění, jen bodový rozdíl je po tomto zápase již jen dvoubodový. Nad mírným zklamáním převládl ale opět pocit, že je to jen sport. Uzdravení našeho brankaře je v kontextu se ztrátou dvou bodů daleko přednější než vše ostatní. Tímto posíláme Jirkovi vřelé pozdravy od celého mužstva!!!

 

Branky (nahrávky) : Přikryl (Herold)    - 1:0

                                   Přikryl                   - 2:3

 

Sestava : Škurek (30. Outrata) - Přidal, Hudeček, Gřešíček, Látal, Herold, Přikryl, Škrabal, Červínek, Mrtýnek

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKRABAL ZDENĚK