SOKOL MEZICE - FC CHOŘELICE

10.09.2017 12:30

2. kolo (10. 9. 2017)

Sokol Mezice - FC Chořelice   3 : 3 (1 : 1)

   Do Mezic se vrátila první liga a k prvnímu domácímu utkání nám los přisoudil soupeře z kategorie družebních, tým FC Chořelice. Tradiční prvoligový účastník dorazil i s početným realizačním týmem, v jehož středu nechyběl ani prezident klubu O. Vyhnánek. V sestavách obou týmů nechyběli registrovaní hráči, v té chořelické nám velmi dobře známý Adam Vrba a v naší Filip Přikryl, pro nehož to byl první soutěžní zápas v mezickém dresu.

   Hned od úvodního hvizdu sudího Říhy bylo znatelné jak se oba týmy znají a hrál se víceméně opatrný fotbal. První dobrá příležitost však skončila brankou a to v naší síti. Hostující forvard T. Milinovský se šikovně obtočil kolem M. Zdráhala a míč uklidil pohotově do brány - 0:1. To znamenalo částečné rozbouření jinak klidných vod dnešního zápasu a též větší aktivitu z naší strany. Ta přinesla několik nadějných standartních situací, jenž bohužel vyšly vniveč. Pět minut před pauzou avšak již udeřilo. Filip Přikryl vybojoval na vlastní půli míč, ač atakován, prošel přes dva hráče a když už to vypadalo, že je z nadějné střelecké pozice vytlačen, vyslal přesnou ránu na vzdálenější tyč a srovnal stav na 1:1. V závěru poločasu nás dvakrát podržel J. Škurek a tak první dějství skončilo plichtou.

   Solidní divácká návštěva, jenž se při tomto "derby" sešla na mezickém hřišti, viděla zajímovou druhou půli. První šanci připravil F. Přikryl D. Červínkovi jehož bravurně vychytal D. Štěpán. Další souboj těchto dvou však již vyzněl pro mezického útočníka a David Červínek otočil stav utkání na 2:1. Ve 45. minutě ovšem ten samý hráč neubránil A. Vrbu a začínalo se od znova - 2:2. Aby toho nebylo málo, tým z litovelského předměstí šel dokonce opět do vedení. Kapitán T. Milinovský z nulového úhlu téměř od lajny vystřelil a propasíroval míč mezi nohama J. Škurka - 2:3. Závěrečný tlak Mezic ale přinesl ovoce. A o dělbě bodů rozhodl paradoxně A. Vrba, jenž si neštastně srazil prudkou přihrávku M. Herolda do vlastní brány - 3:3.

   Bod je přijatelný a spravedlivý pro obě strany. Utkání v přátelské atmosféře nepřineslo nijak běhavý fotbal, ale o zajímavé situace nebyla nouze. Nyní na nás v dalším kole čeká mladý tým FC Skunk, s nímž se bude jednat o první vzájemnou konfrontaci.

 

Branky (nahrávky) : Přikryl                       - 1:1

                                  Červínek (Hudeček)   - 2:1

                                  vlastní      (Herold)      - 3:3

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Hudeček, Látal, Gřešíček, Herold, Přikryl, Červínek, Škrabal

 

Událost : První soutěžní zápas a první gól Filipa Přikryla za Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKUREK JIŘÍ