Nová sezona 2016 - 2017

24.08.2016 19:44

1.kolo (24. 8. 2016)

Foxhunters - Sokol Mezice   2 : 2 (2 : 2)

   Po dvou měsících se opět roztočil kolotoč soutěží v Malém fotbale na Olomoucku. Sokol Mezice, staronový účastník 2. ligy, zavítal k prvnímu mači sezony do areálu na Nových Sadech proti zcela neznámému celku Foxhunters. Na to, že šlo o úvodní zápas se na naší soupisce sešlo zraněními zdevastované torzo.

   Domácí "lovci lišek" vyrukovali s opatrnou taktikou hry od zadu, kterou dirigoval jejich golman přes nějž šla veškerá rozehrávka týmu v oranžových dresech. Náš forčekink na polovině domácích byl až na pár vyjímek zcela neúčinný a tak se naši obránci měli co otáčet, aby zastavovali útoky domácích. Bohužel jsme si tak dlouho koledovali až přišli góly v naší síti, a to hned dva. I když v obou případech s trochou štěstí, přesto Foxhunters vedli ve dvacáté minutě 2:0. Od tohoto okamžiku se ovšem začala karta obracet. Domácí zjevně polevili a nám začali vycházet osvědčené standartky. A to až tak, že v rozmezí závěrečných dvou minut prvního poločasu bylo srovnáno. Po naprosto totožných situacích se gólově prosadili Jindra Gřešíček a Zdena Škrabal. V obou případech po precizně rozehraných rohových kopech M. Přidalem. Poločas 2:2 dával naději na ještě slušnější výsledek.

   I když jsme byli ve druhé půli lepší a aktivnější, zlomit vyrovnaný stav se nám nepodařilo. Domácí se sice také občas osmělili, ale byli to Mezice, které mohli několikrát vstřelit rozdílovou branku. V závěru už i docházeli síly a naše z poloviny kulhající mužstvo bylo rádo, že sudí zápas ukončil.

   Bod na úvod není špatný, ale dalo se vytěžit i víc. Při stávající kapacitě soupisky je trochu na škodu, že se nás na první zápas nesešlo víc. Doufejme však v lepší zítřky a již příští neděli se poprvé představíme při domácím zápase se Schwarzbachem.

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček (Přidal)     - 2:1

                                  Škrabal   (Přidal)     - 2:2

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Červínek, Škrabal, Gřešíček

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKRABAL ZDENĚK