Galacticos - Sokol Mezice

17.05.2016 18:26

21. kolo (16. 5. 2016)

Galacticos - Sokol Mezice   2 : 2 (0 : 0)

   Program 21. kola svedl ke vzájemné konfrontaci dva nejlepší týmy 3.ligy A, druhý Galacticos přivítal ve slavonínské aréně lídra tabulky Sokol Mezice. Podzimní duel těchto mužstev skončil remízou 2:2 a tak se i tentokrát dal očekávat zajímavý a vyrovnaný futsal. Naše sestava doznala oproti nedělnímu zápasu jedinou změnu, J. Gřešíčka nahradil J. Látal. Domácí nastoupili v kompletní sestavě.

   Po úvodní oťukávací pětiminutovce se postupně začali oba týmy osmělovat ke svižnější hře a tím vznikali i první náznaky gólových šancí. My jsme zahrozili po tradičně osvědčených autech, Galacticos preferovali hru přes svého kapitána, který nabízel šance hráčům v náběhu. K vážnějšímu ohrožení naší brány došlo v prvním poločase dvakrát. Poprvé  na krásnou křížnou přihrávku na vápno domácí hráč těsně nedosáhl a ve druhém případě se již míč do mezické svatyně dostal, ale to bylo s pomocí ruky útočníka Galacticos, tudíž rozhodčí branku neuznal. Naše ofenzivní snažení vedl především J. Látal jehož pokrytí míče a technické kousky dělali obraně domácích značné problémy. V závěru první půle nacentroval přesný pas na hranici pokutového uzemí S. Hudeček, hlavičku D. Červínka však za již překonaného golmana domácí obránce na brankové čáře vykopl. Půle tedy 0:0.

   Druhý poločas byl tou správnou bitvou jak se patří a diváci, mezi nimiž převládala početná skupinka našich "rowdies", se rozhodně nenudili. Začalo se náporem Mezic, kdy domácí golman pochytal tři velké šance a tu největší po střele J. Mrtýnka vytlačil na tyč. Hodně zlé krve do průběhu přinesly dvě sporné situace kolem 45. minuty utkání. Každá na jedné straně (samozřejmně daný moment vidí každý jinak), ale ve výsledku je to fifty - fifty. Nejprve po trestném kopu otevřel kapitán Galacticos skore, když propálil "nekvalitní" zeď a krátce na to po přísně odpískaném trestném kopu na druhé straně vyrovnal pumelicí do šibenice Jirka Látal - 1:1. A začínalo se od znova. V 50. minutě si hráči v  modrém vzali vedení zpět, když V. Outrata kapituloval po rychlé střele mezi nohama - 2:1. Minutu na to nás ten samý hráč podržel skvělým zákrokem a dodal nám sílu zvednout hozenou rukavici. Závěrečný nápor přetavil ve vyrovnávácí gól střelou o rychlosti 250 km/hod opět Jirka Látal - 2:2. Hráč č.14 odehrál pravděpodobně svůj nejlepší zápas za Mezice a je jen škoda, že nemůže být k dispozici častěji. Spolu s domácím brankařem J. Maidlem patřili k ústředním postavám tohoto "magnetu kola". Zápas tak skončil stejným poměrem jako na podzim a obě mužstva jsou se získaným bodem spokojeni.

   Mezice tak opět potvrdili, že slavonínská aréna jim svědčí a v souboji o první příčku uhájili vedení v tabulce 3. ligy. Tým Galacticos má své ambice a pokud udrží stávající kádr jistě bude platným účastníkem 2.ligy. Bodová propast za těmito dvěma týmy totiž ve všem nasvědčuje tomu, že právě ony si zahrají příští sezonu o třídu výš.

 

Branky (nahrávky) : Látal z trest. kopu      - 1:1

                                   Látal   (Přidal)           - 2:2

 

Sestava : Outrata - Přidal, Zdráhal, Hudeček, Herold, Mrtýnek, Červínek, Škrabal, Látal

 

Událost : Poslední prohra Mezic ve Slavoníně - 16. 9. 2011!!!

 

HRÁČ ZÁPASU : LÁTAL JIŘÍ

 

Speciální poděkování za podporu na utkání ... Frantovi, Toničkovi, Radkovi, Milanovi a Dosimu