Galacticos Olomouc - Sokol Mezice

08.11.2016 16:37

12. kolo (8. 11. 2016)

Galacticos - Sokol Mezice   2 : 5 (1 : 2)

   K utkání 12. kola proti aktuálně devátým Galacticos jsme nastupovali necelých 32 hodin po nedělním souboji s Rychlou rotou. I renomované ligové týmy by se s touto minimální dobou na rekonvalescenci těžko vyrovnávali, ale borci z Mezic šli bez jakýchkoliv výmluv do dalšího ostrého zápasu. Jedinou změnou na soupisce oproti včerejšku byla absence kapitána M. Zdráhala, kterého nahradil S. Hudeček. Na straně domácích se sešlo pět hráčů do pole, čili disponovali s jedním hráčem na střídání.

   V promrzlé slavonínské aréně začalo utkání poměrně svižně a oba týmy si v úvodní pasáži střetnutí vypracovali po jedné šanci. Stejně jako na naší straně tak i na druhé zazvonila branková konstrukce, ale stav se neměnil. První posun skore tak až v 9. minutě vymyslela dvojice D. Červínek - Milan Herold, kdy druhý jmenovaný zužitkoval přesně hozený aut a hlavou umístil míč do sítě - 0:1. Další gólová situace přišla v 15. minutě, to když biliárový ťukec naší čtveřice zakončoval přesnou střelou Standa Hudeček - 0:2. Domácí povystrčili tu a tam růžky, ale převážnou dobu byl míč na kopačkách hráčů Mezic. Z několika dalších náznaků šancí se ovšem nic neurodilo. Těsně před poločasovým hvizdem, ale Galacticos snížili. Kapitán J. Čechák prošel středem hřiště a podél padajícího J. Škurka trefil přesně - 1:2.

   Druhá půle přinesla hodně kvalitní futsal ze strany mezických a mdlý výkon Galacticos, kteří nás navíc sami nasměrovali vlastní brankou ke třetí trefě. Naši hru režíroval J. Hladík, jenž vymýšlel a vypracovával jednu šanci za druhou a skvělou práci odváděla defenzivní čtveřice, která eliminovala jakýkoliv zárodek šancí domácích. Ve 45. minutě rozehrál J. Hladík trestný kop na Jirku Mrtýnka a ten svým 390(!) gólem za Mezice upravil stav na 1:4. A jako správný gentleman se zachoval J. Mrtýnek o chvíli později a při přečíslení dva na brankaře vyzval ke skórování Honzu Hladíka pro změnu on - 1:5. Bylo rozhodnuto a zápas už se v podstatě jen dohrával. Kosmetickou podobu výsledku udělal J. Čechák, který svým druhým gólem upravil na 2:5.

   Dva dny, dva zápasy, dvě výhry 5:2. Motivace, kterou vyhlásilo vedení klubu před posledními třemi zápasy podzimu zcela jasně funguje. Nejméně do víkendových zápasů se Sokol Mezice usazuje na 2. místě tabulky, kdežto ambiciozní Galacticos začínají mít záchranářské starosti.

   K dnešnímu závěrečnému výjezdu nás i přes netradiční čas a hlavně hodně chladné počasí přijela podpořit skupinka věrných "náhradníků", kteří se zhostili role fans. Proto celý tým děkuje za podporu Vencovi, Mirovi, Kubovi, Dosimu a Vlaďce !

 

Branky (nahrávky) : Herold    (Červínek)      - 0:1

                                   Hudeček (Mrtýnek)       - 0:2

                                   vlastní    (Hudeček)       - 1:3

                                   Mrtýnek  (Hladík)         - 1:4

                                   Hladík    (Mrtýnek)       - 1:5

 

Sestava : Škurek - Přidal, Hudeček, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Červínek, Hladík, Škrabal

 

Událost : Poslední prohra Mezic ve Slavoníně - 16. 9. 2011 !!!

 

HRÁČ ZÁPASU : HLADÍK JAN