FC SKUNK - SOKOL MEZICE

14.09.2017 22:15

3. kolo (14. 9. 2017)

FC Skunk - Sokol Mezice  0 : 3 (0 : 2)

 Po úspěšném vstupu do sezony v podobě tří bodů ze zápasů s litovelskými týmy, nás v rámci 3. kola čekala první prověrka proti papírově zdatnějšímu soupeři. Ve slavonínské aréně nám byl vyzyvatelem čtvrtý tým loňského ročníku první ligy, celek FC Skunk. Na naší soupisce chyběl kapitán M. Zdráhal a role náhradníka se zhostil D. Červínek. Naopak letos poprvé nastoupil J. Mrtýnek a s předstihem dodejme, že to byl jeho večer. Ale postupně ...

   Do zápasu jsme vstupovali s jasnou taktikou, že proti mladénu týmu Skunků nebudem závodit ve fyzické vytrvalosti, ale budeme takzvaně vyčkávat "co dům dá". A scénář utkání se tak i vyvíjel. Domácí se snažili kombinovat, vymýšleli jak vyzrát na naše defenzivní pojetí a my jsme tu a tam vyrazili do rychlých brejků. Ve 13. minutě vypíchl obraně zelenobílých míč Filip Přikryl a brejkovou situaci sám na golmana zakončil chladnokrevně a Mezice šli do vedení - 0:1. Následovalo další obléhaní naší svatyně, ale obrana v čele s výborně chytajícím J. Škurkem fungovala na jedničku. Druhý úder nám byl tak trochu darován. Domácí brankař tak dlouho otálel s rozehrou až mu jeho úmysl vystihl Jirka Mrtýnek a kouzlo vypůjčené stulpny zafungovalo poprvé - 0:2. Po této brance aktivita Skunků polevila a naopak sme to byli my kdo si do konce poločasu vytvářel slibné příležitosti, leč stav zůstal nezměněn.

   Mezicčtí, podporováni opět skupinkou věrných, i dál plnili danou taktiku a domácí si ani ve druhé půli nevěděli rady s naším stylem hry. S přibývajícím časem jim pomáhal v útočné činnosti i golman, jenže jeho zakončování bylo značně neefektivní. To ve 42. minutě se na druhé straně zrodila další gólová akce. Z. Škrabal podržel míč, správně načasoval přihrávku a Jirka Mrtýnek se trefil jako za starých časů - 0:3. Tento zásah nebyl jen tak ledajaký. Jiří Mrtýnek se tímto gólem dostal na metu 400 gólů v mezickém dresu (v soutěžních zápasech)! Zbytek utkání byl o bojovnosti, protože tým Skunků nás tlačil a je nutno uznat, že v držení míče měl jasně navrch. Ale na to se jak známo nehraje a tak taktika, kterou jsme si předurčili vyšla dokonale. Za zmínku stojí též uznání pro hlavního arbitra p. Vláčila a s tím spojená hra fair play ze strany obou týmů.

   I ve třetím zápase nám na body stačily tři branky a tak se nečekaně usazujem mezi vedoucí čtveřici v tabulce. Jak se již stalo pravidlem, i tato výhra patří též těm, kteří nás i za nevlídného počasí přijeli do Slavonína podpořit. V dalším pokračování 1. ligy nás čeká další neznámý tým, Tonery Olomouc, který přivítáme na našem hřišti příští neděli.

 

Branky (nahrávky) : Přikryl                     - 0:1

                                   Mrtýnek                  - 0:2

                                   Mrtýnek (Škrabal)  - 0:3

 

Sestava : Škurek - Přidal, Hudeček, Látal, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Přikryl, Škrabal, Červínek

 

Událost : Jiří Mrtýnek vstřelil gól č. 400 za Sokol Mezice!!!

 

HRÁČ ZÁPASU : JIŘÍ MRTÝNEK