FC Rychlá rota - Sokol Mezice

09.06.2017 04:48

24. kolo (8. 6. 2017)

FC Rychlá rota - Sokol Mezice   3 : 9 (2 : 3)

  Po jednozápasové pauze, kdy jsme měli volné kolo, nás čekal poslední výjezd letošní sezony. Soupeřem nám byl tradiční protivník, tým Rychlá rota. Areál na Nových Sadech byl díky krásnému počasí solidně zaplněn a nechyběli jako obvykle ani příznivci Mezic. V naší sestavě tentokrát absentovali J. Škurek, S. Hudeček a kapitán M. Zdráhal.

   Utkání nemělo nijak strhující tempo, ale i tak se hrál zajímavý futsálek. Jako první šli do vedení "rychloroťáci", když po dorážce překonali dnes jinak velmi dobře chytajícího V. Outratu - 1:0. Bylo to však poprvé a naposledy v tomto zápase, kdy jsme tahali za kratší konec. Poté začalo velké galapředstavení jednoho muže. Jan Hladík hýřil aktivitou a pohybem a de facto nastartoval zbytek mužstva ke kvalitnímu výkonu. Po spolupráci s M. Heroldem to byl on, kdo srovnal na 1:1. Za další dvě minuty pro změnu zaúřadovala dvojice J. Gřešíček - Zdeněk Škrabal a Mezice vedly 1:2. Menší zádrhel připravil paradoxně J. Hladík, který namazal domácím míč do situace dva na Outratu a ten neměl sebemenší šanci - 2:2. Ve 28. minutě ovšem tuto minelu vykompenzoval Honza Hladík brankou na 2:3, po přesné přihrávce Z. Škrabala.

   Druhé dějství přineslo utrápený výkon Rychlé roty, kterého jsme využili k postupnému zvyšování brankového rozdílu. Nejprve režisér J. Hladík završil po samostatné akci svůj hattrick - 2:4. Pak sice ještě jednou (i když sporně) skórovali domácí - 3:4, byla to však jejich labutí píseň. Poté se již rozběhla naplno mezická mašina. Pod pátý gól se podepsalo duo J. Hladík a skórující Jirka Látal - 3:5. Šestý zásah vzešel z umělecké dílny Milana Herolda jenž chytře využil chyby vyběhnuvšího golmana M. Janků a míč skončil v síti - 3:6. Po kombinaci J. Hladíka s J. Gřešíčkem slíznul smetanu v podobě gólu do prázdné brány i David Červínek - 3:7. Do již značně rozklížené obrany domácích vlétl po vysunutí M. Přidala Honza Hladík a upravil již na 3:8. Závěrečnou třešničku na dort posadil sváteční střelec Michal Přidal a stanovil tak konečný stav na 3:9.

   Zasloužené vítězství je dílem celého kolektivu, přesto lze tentokrát vyzdvihnout výkon jedince. Jan Hladík odehrál v dresu Mezic svůj nejpovedenější zápas a byl tím pravým rozdílovým hráčem. Sokol Mezice se tedy vrací na druhou příčku, naopak celek Rychlé roty bude mít v závěru soutěže co dělat, aby uhájil druholigovou příslušnost.

 

Branky (nahrávky) : Hladík     (Herold)      - 1:1

                                   Škrabal  (Gřešíček)    - 1:2

                                   Hladík     (Škrabal)     - 2:3

                                   Hladík                         - 2:4

                                   Látal        (Hladík)      - 3:5

                                   Herold                         - 3:6

                                   Červínek (Gřešíček)    - 3:7

                                   Hladík      (Přidal)        - 3:8

                                   Přidal     (Červínek)     - 3:9

 

Sestava : Outrata - Přidal, Gřešíček, Látal, Herold, Hladík, Mrtýnek, Červínek, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : HLADÍK JAN